-
Bakkerij Driekant – Biologisch, Ambachtelijk, Sociaal
Bakkerij Driekant
Biologisch, Ambachtelijk, Sociaal
Wij kiezen er als Biowinkel4you.nl bewust voor om de biologische producten van Ambachtscentrum Driekant uit Zutphen af te nemen. De passie en liefde voor: het ambacht, het maken van biologische producten met regionale grondstoffen en voor de mens sluiten naadloos aan bij ons bedrijf, en inspireren ons ook weer. Leuk om te weten is dat de bakkerij in 2020 verkozen is tot beste biologische Bakkerij van Nederland. Wij zijn er dan ook super trots op dat wij de (h)eerlijke producten van deze biologische bakkerij uit onze regio mogen aanbieden.
Ambachtelijk, biologisch en regionaal
Driekant is een biologische bakkerij met een breed assortiment ambachtelijk bereidde 100% biologische producten. Van brood en banket tot taart, ze maken het al 25 jaar! Alles wordt gemaakt vol liefde, passie en natuurlijk toewijding. En dat is bijzonder, want tegenwoordig komen veel bakkersproducten uit de fabriek, maar niet bij Driekant! Kleinschaligheid en een ambachtelijke werkwijze staan bij Driekant hoog in het vaandel. Daarom houden ze alles graag zelf in eigen hand, van het bereiden van het deeg tot het afbakken van het brood. Daarbij wordt bewust gekozen voor biologische ingrediënten, het liefst van regionale herkomst, zoals de granen van de Velhorst. Er wordt namelijk niet alleen veel waarde gehecht aan de mens, maar ook aan het milieu. De combinatie van liefde, passie, toewijding en 100% biologische ingrediënten staat garant voor een pure smaak en optimale versheid, en dat proef je!
Sociaal hart
Driekant is niet alleen een biologische bakkerij, het is ook een onderneming met een sociaal hart. Henk Smit, derde generatie broodbakker, is de grondlegger van Driekant. Tijdens zijn werk in de bakkerij van een gehandicapteninstelling kwam hij er namelijk achter dat arbeidsmatige dagbesteding niet genoeg bevredigde: ‘Mensen halen meer uit zichzelf wanneer ze onder begeleiding in een commerciële omgeving werken. Je neemt de mensen niet serieus als je ze niet echt iets laat bijdragen’. Zijn persoonlijke drijfveer was dan ook het realiseren van een samenleving waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces. In 1996 richtte hij dan ook Driekant BV op met het doel: een brug slaan tussen de zorg- en hulpverlening en het bedrijfsleven. Om dit te realiseren worden bij Driekant dan ook leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verzorgt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bij Driekant werken dan ook diverse medewerkers samen. Professionele bakkers, verkoopmedewerkers, stagiaires, leerlingen. Geen medewerker heeft dezelfde weg naar Driekant bewandeld, waardoor er een gemeleerd gezelschap is ontstaan. In de visie van Driekant biedt juist een kleinschalige, commerciële omgeving, kansen voor de groei van mensen. De directe binding met het product, de zichtbaarheid van het eindresultaat en het contact met de afnemers, doen namelijk een gezond appèl op de inzet en ontwikkeling van mensen. Het streven is om mensen voor zover mogelijk, te laten doorstromen naar het reguliere bedrijfsleven.
Klik hier om jouw brood van Driekant te bestellen.
Biologisch, Ambachtelijk, Sociaal
Wij kiezen er als Biowinkel4you.nl bewust voor om de biologische producten van Ambachtscentrum Driekant uit Zutphen af te nemen. De passie en liefde voor: het ambacht, het maken van biologische producten met regionale grondstoffen en voor de mens sluiten naadloos aan bij ons bedrijf, en inspireren ons ook weer. Leuk om te weten is dat de bakkerij in 2020 verkozen is tot beste biologische Bakkerij van Nederland. Wij zijn er dan ook super trots op dat wij de (h)eerlijke producten van deze biologische bakkerij uit onze regio mogen aanbieden.
Ambachtelijk, biologisch en regionaal
Driekant is een biologische bakkerij met een breed assortiment ambachtelijk bereidde 100% biologische producten. Van brood en banket tot taart, ze maken het al 25 jaar! Alles wordt gemaakt vol liefde, passie en natuurlijk toewijding. En dat is bijzonder, want tegenwoordig komen veel bakkersproducten uit de fabriek, maar niet bij Driekant! Kleinschaligheid en een ambachtelijke werkwijze staan bij Driekant hoog in het vaandel. Daarom houden ze alles graag zelf in eigen hand, van het bereiden van het deeg tot het afbakken van het brood. Daarbij wordt bewust gekozen voor biologische ingrediënten, het liefst van regionale herkomst, zoals de granen van de Velhorst. Er wordt namelijk niet alleen veel waarde gehecht aan de mens, maar ook aan het milieu. De combinatie van liefde, passie, toewijding en 100% biologische ingrediënten staat garant voor een pure smaak en optimale versheid, en dat proef je!
Sociaal hart
Driekant is niet alleen een biologische bakkerij, het is ook een onderneming met een sociaal hart. Henk Smit, derde generatie broodbakker, is de grondlegger van Driekant. Tijdens zijn werk in de bakkerij van een gehandicapteninstelling kwam hij er namelijk achter dat arbeidsmatige dagbesteding niet genoeg bevredigde: ‘Mensen halen meer uit zichzelf wanneer ze onder begeleiding in een commerciële omgeving werken. Je neemt de mensen niet serieus als je ze niet echt iets laat bijdragen’. Zijn persoonlijke drijfveer was dan ook het realiseren van een samenleving waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces. In 1996 richtte hij dan ook Driekant BV op met het doel: een brug slaan tussen de zorg- en hulpverlening en het bedrijfsleven. Om dit te realiseren worden bij Driekant dan ook leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verzorgt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bij Driekant werken dan ook diverse medewerkers samen. Professionele bakkers, verkoopmedewerkers, stagiaires, leerlingen. Geen medewerker heeft dezelfde weg naar Driekant bewandeld, waardoor er een gemeleerd gezelschap is ontstaan. In de visie van Driekant biedt juist een kleinschalige, commerciële omgeving, kansen voor de groei van mensen. De directe binding met het product, de zichtbaarheid van het eindresultaat en het contact met de afnemers, doen namelijk een gezond appèl op de inzet en ontwikkeling van mensen. Het streven is om mensen voor zover mogelijk, te laten doorstromen naar het reguliere bedrijfsleven.
Klik hier om jouw brood van Driekant te bestellen.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.