Ingrediënten
Bulgur van durum TARWE*. * = van biologische oorsprong
Allergenen
Bevat: TARWE (GLUTEN)
Kan sporen bevatten van: NOTEN, PINDA
Klik hier voor een heerlijk recept met bulgur.
Een helebul gestoomde, gebroken graankorrels in 1 zakje!
Bulgur is een traditioneel Anatolisch ingrediënt. Niet verwonderlijk dus dat de biologische bulgur van GreenAge in de Turkse zuidoostelijke Anatolische regio Gaziantep gemaakt wordt. De boerencoöperatie teelt er harde (durum) tarwe en verwerkt deze zelf. Daarbij breken ze de graankorrels in plaats van ze te malen (wat meestal gebeurt). Dit levert een mooie grove bulgur met een stevige bite. Het vooraf stomen van de bulgur garandeert dat een optimale voedingswaarde bewaard blijft – bulgur is rijk aan vezels en essentiële mineralen als zink, chroom & magnesium. Het zorgt er ook voor dat je alleen wat kokend heet water nodig hebt om van de dagelijkse passie van onze boeren, jouw basis voor een overheerlijke maaltijd te maken. Bulgur kun je gebruiken alsof het couscous is of maak er een verrassende risotto met oosterse smaken van!
Waarom wij bij Biowinkel4you.nl voor GreenAge kiezen
GreenAge brengt alleen producten op de markt die biologisch zijn. De boeren met wie zij samenwerken, behandelen hun gewassen zoals een chef dat doet bij de bereiding van zijn gerechten; toegewijd en liefdevol. “Hun” boeren beschouwen ze als familie en samen proberen ze zo respectvol mogelijk om te gaan met het leven op aarde. Bij biologisch ligt de nadruk meer op natuur & dieren, bij hun boeren op de mens. Vanzelfsprekend hoort daar een prijs bij die fair is, voor en door iedere schakel in de keten.