Ingrediënten
CACAObestanddelen* 92% (CACAOmassa* 82% en CACAOboter* 10%), arenga bossuiker*. * = Biologisch
Allergenen
Bevat: CACAO
Kan sporen van lactose bevatten. Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten.
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie |
2660 kj / 636 kcal |
Vetten |
53,5 g |
waarvan verzadigd |
34,1 g |
Koolhydraten |
29,6 g |
waarvan suikers |
7,5 g |
Vezels |
14,8 g |
Eiwit |
9,2 g |
Zout |
0,0 g |
Deze biologische chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.
De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van de bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan op Indonesië beschermd.
Deze biologische chocolade is gemaakt van Virunga cacao. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!
De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.
Aan deze biologische Gorilla cacao is biologische arenga bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door onder andere nieuw bos aan te planten en daar de biologische arenga bossuiker uit te oogsten.