Ingrediënten
40% CACAOmassa*, MELKpoeder*, suiker*, CACAOboter*, zout*. * = van biologische oorsprong
Allergenen
Bevat: CACAO, LACTOSE
Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten.
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie |
2425 kj / 580 kcal |
Vetten |
40,9 g |
waarvan verzadigd |
26,2 g |
Koolhydraten |
44,6 g |
waarvan suikers |
27,0 g |
Vezels |
7,2 g |
Eiwit |
9,2 g |
Zout |
0,3 g |
Deze biologische chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.
De biologische cacaobonen voor de 'Tres Hombres bar' worden met het zeilschip de Tres Hombres, op windkracht, uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Het uitladen van de zakken cacaobonen gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan hijsen. Met behulp van onder andere fietsen, huifkarren en spierkracht worden de zware zakken (elke zak weegt 70 kilo(!)) naar de fabriek gebracht.