biologische-chocoladereep-melk-40%-met-zeezout-tres-hombres-chocolatmakers
chocoladereep melk 40% met zeezout - tres hombres - 10x80 gram
Bevat CACAO, LACTOSE - Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten

Artikelnummer

5006020

€ 39,90
€ 35,91
Prijs per doos
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
40% CACAOmassa*, MELKpoeder*, suiker*, CACAOboter*, zout*. * = van biologische oorsprong

Allergenen
Bevat: CACAO, LACTOSE
Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten.

Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 2425 kj / 580 kcal
Vetten 40,9 g
waarvan verzadigd 26,2 g
Koolhydraten 44,6 g
waarvan suikers 27,0 g
Vezels 7,2 g
Eiwit 9,2 g
Zout 0,3 g


Deze biologische chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.

De biologische cacaobonen voor de 'Tres Hombres bar' worden met het zeilschip de Tres Hombres, op windkracht, uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Het uitladen van de zakken cacaobonen gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan hijsen. Met behulp van onder andere fietsen, huifkarren en spierkracht worden de zware zakken (elke zak weegt 70 kilo(!)) naar de fabriek gebracht.