Ingrediënten:
CACAO bonen* 68%, suiker*, CACAOboter*, * = Biologisch
Allergenen
Bevat: CACAO
Kan sporen van lactose bevatten. Bevat geen gluten en geen sporen van pinda’s of noten
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie |
2370 kj / 566 kcal |
Vetten |
38,0 g |
waarvan verzadigd |
24,4 g |
Koolhydraten |
48,4 g |
waarvan suikers |
30,0 g |
Vezels |
12,2 g |
Eiwit |
7,5 g |
Zout |
0,0 g |
Deze biologische chocoladereep is van Chocolatemakers, een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Ze maken echte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Omdat ze bij Chocolatemaker kleinschalig produceren en heel puur werken zitten er in hun repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.
Deze biologische chocolade is gemaakt van Virunga cacao en is verpakt in vetvrij papier, bedrukt met bio-inkt. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!
De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.