biologische-garam-masala
garam masala - 40 gram
Biologische garam masala van Duqqa!

Artikelnummer

5018662

€ 5,69
Prijs per potje
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Kardemom gemalen*, Koriander gemalen*, Komijn gemalen*, Zwarte peper gemalen*, Kaneel gemalen*, kruidnagel gemalen*, Nootmuskaat gemalen*, *=biologisch

De kruiden en specerijen(mixen) van Duqqa! zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt om het dagelijkse koken meer smaak te geven. Kruiden met een verhaal!
Zoals het met elke melange gaat in de vrije wereld: ieder maakt zijn eigen interpretatie van de specerijenmix en zo vergaat het kerrie, ras el hanout, Provençaalse kruiden en ook het oer-Indiase garam masala (‘garam’ komt uit het Perzisch, ‘garm’ betekent ‘heet’; ‘masala’ betekent ‘melange’ of ‘ingrediënten’), zeg maar de warme tastbare smaak van India. Maar is de melange eenmaal goed, dan houdt men vaak generaties lang vast aan de receptuur. Het komt bij deze blend neer op het samenspel tussen zwarte kardemon, cassia, zwarte peper, laurier, zwart komijnzaad, foelie, kruidnagel en nootmuskaat.

Gebruik
Bij zo goed als alles (vlees, vis, groente) wat een Indiaas karakter moet krijgen, maar in het bijzonder past het goed bij vlees en gerechten op basis van gevogelte, vooral als zij bereid worden in combinatie met tomaat of uien. Bonen- of linzensoep is ook altijd blij met wat garam masala. Voeg het altijd toe aan het eind van de bereiding van een gerecht. Het zal ervoor zorgen dat alle smaken en geuren nog beter tot hun recht komen.