biologische-granaatappel
granaatappel - stuk
Biologische granaatappel

Artikelnummer

11121

€ 2,99
€ 1,59
Prijs per stuk
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Granaatappel*. * = van biologische oorsprong

Een granaatappel heeft een frisse zoetzure smaak. Hij kan bleek tot helder rood aan de buitenkant zijn, afhankelijk van de soort en het land van herkomst. De vrucht bevat naast kalium en vitamine C heel veel antioxidanten, vooral polyfenolen. Behalve de zaadjes zo opeten of er sap van maken, kan je de vruchtjes van de granaatappel ook geweldig gebruiken in salades, yoghurt, in combinatie met noten en kaas of in bijvoorbeeld couscousschotels.

Tip: een mix van versgeperst granaatappelsap en sinaasappelsap smaakt geweldig lekker!

Er zijn twee manieren om de granaatappel te eten. 
- Mindful: de beste manier is om de granaatappel aan de buitenkant in te snijden en hem vervolgens open te breken en de zaadjes eruit te halen in een bak water. Door dit onder water te doen, voorkom je dat het sap op je kleren spat! Het resultaat is een prachtige berg fonkelende rode vruchtjes.
- Lekker snel: je kunt de granaatappel ook gewoon in tweeën snijden zoals een sinaasappel en uitpersen met een goede citruspers. Pas wel op dat het helderrode sap niet op je kleren spat!