biologische-shakshuka-kruidenmix
shakshuka kruidenmix - 40 gram
Biologische shakshuka kruidenmix van Duqqa!

Artikelnummer

5018715

€ 4,43
Prijs per potje
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
Paprika*, korianderzaad*, komijnzaad*, cayennepeper*, karwijzaad*, knoflook*, pepermunt*, peterselie*, *=biologisch

Shakshouka is een heerlijke Tunesische (of misschien wel Jemenitische of Ottomaanse) combinatie van eieren gepocheerd in een pittige tomatensaus. De bereiding is makkelijker dan de naam. Neem daarvoor een koekenpan waarin gezamenlijk groenten als uien en tomaten plus kruiden worden gegaard tot een stevige geurige tomatensaus ontstaat. Eieren worden dan direct aan de tomatensaus toegevoegd en gepocheerd tot ze gaar zijn. Je kunt ook nog merguez aan het gerecht toevoegen.
Bijna elke regio heeft een eigen variëteit aan shakshouka gevormd: in Egypte worden de eieren meestal roerei en geserveerd in een sandwich. In Israël wordt het vaak geserveerd met zoute feta. De consistentie van de saus en eieren is ook variabel. De saus kan dunner of dikker zijn en dat geldt ook voor de consistentie van de eieren.
Voor een meer substantiële maaltijd kan vlees, liefst worst, aan het gerecht worden toegevoegd. Shakshouka is geschikt voor elke maaltijd van de dag en wordt meestal warm of zinderend heet geserveerd met brood.

In deze melange van specerijen en kruiden zit paprika, korianderzaad, komijnzaad, cayennepeper, karwijzaad, knoflook, pepermunt en peterselie.
Neem gesnipperde uien en fijngesneden tomaten en ja, er kan ook nog verse ontvelde paprika bij. Varieer vooral met allerlei andere groenten, maar gun tomaten de hoofdrol. Bak alles in wat olijfolie tot het een saus begint te worden. Gebruik de Duqqa-mix (plus wat zout en peper) om de saus op smaak te brengen en maak hem zo pittig als je wilt met wat extra chiliflakes of een gesnipperde rode peper. Als de saus heet en op smaak is eitjes toevoegen en laten pocheren tot gaar. Presenteer het gerecht in de pan op tafel en bestrooi het eventueel nog met wat peterselie of ringetjes bosui.