Schulp vruchtensappen

Wie kent ze niet, de biologische sappen van Schulp. Van appelsap tot krachtsap, ze maken het allemaal!

Biologisch
Voor alle biologische sappen wordt natuurlijk biologisch geteeld fruit gebruikt, van erkende en vertrouwde telers uit de regio, die SKAL gecertificeerd zijn. Schulp is zelf ook SKAL gecertificeerd voor het verwerken van biologisch fruit. Natuurlijk komen er regels bij kijken om de betrouwbaarheid van het keurmerk te borgen, maar het grootste verschil met niet-biologisch sap is de teeltwijze bij de fruitteler. Biologisch fruit krijgt namelijk de tijd om te groeien. Er worden geen kunstmatige hulpmiddelen gebruikt om het groeiproces te versnellen. Dit zie je onder meer terug in de betere structuur van het fruit, waardoor het zich makkelijker laat persen. De ervaring leert dat dit de smaak ten goede komt, maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Krachtsappen
Kenmerkend aan de krachtsappen van Schulp zijn de functionele eigenschappen van groente en fruit. Er wordt door Schulp uitsluitend gewerkt met puur, biologisch sap, zodat jij optimaal profiteert van de functionele eigenschappen van groente en fruit. De gezonde eigenschappen worden zoveel mogelijk in stand gehouden door niks toe te voegen aan het sap. Alle krachtsappen van Schulp zijn dan ook puur en ongezoet.
Naast een gezonde leefstijl kunnen deze sappen een bijdrage leveren aan het voorkomen en verhelpen van lichamelijke ongemakken. De groente- en fruitsoorten die gebruikt worden in de krachtsappen staan stuk voor stuk bekend om hun gezonde eigenschappen. Cranberries helpen bijvoorbeeld bij het voorkomen en herstellen van een blaasontsteking. Een ander bekend voorbeeld is de grote dosis vitamine C die van nature aanwezig is in vlierbessen en helpen bij het ondersteunen van je weerstand.

Sap-perserij
Het volledige proces van persen tot en met bottelen vindt plaats in eigen huis. Er is bij Schulp bewust gekozen voor een korte warmtebehandeling, oftewel pasteurisatie, voor de sappen, waardoor het sap in een gesloten fles goed houdbaar is. Door de sappen kort te verhitten wordt een juiste balans bereikt tussen puur, houdbaar en smaakvol, waardoor er een hoop verspilling voorkomen wordt.

Nadat er een dop op de fles is gedraaid wordt het sap zo snel mogelijk teruggekoeld. De warmte die daarbij teruggewonnen wordt, wordt telkens opnieuw gebruikt gedurende het bottelen. Zo wordt er verantwoord omgegaan met de opgewerkte zonne-energie. Het dak van de sap-perserij van Schulp ligt namelijk vol met zonnepanelen, waardoor de perserij sinds 2019 ook CO2-neutraal is. Daarnaast is er dankzij pasteurisatie geen koeltransport of gekoelde opslag nodig, hierdoor is er geen onnodig energieverbruik in de logistieke keten.

Circulaire voedselketen
De fruitpulp die overblijft na het persen van de biologische appels en peren gaat naar een biologische buurman-boer van Schulp. Niet als afval, maar als veevoer voor zijn biologische koeien. Zo werken zij met elkaar aan een circulaire voedselketen. Op deze manier worden de foodmiles beperkt en ondersteunt Schulp de fruitteeltsector in eigen land.

De sappen van Schulp smaken dus niet allen heerlijk, ze hebben ook nog eens een eerlijk verhaal. Klik hier om jouw favoriete sap van Schulp te bestellen en er van te gaan genieten! Klik hier om de fotoreportage van bloesem tot sap te bekijken.

  Biowinkel4you.nl     06-09-2022 08:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.