-
Schulp vruchtensappen in beeld
Schulp vruchtensappen in beeld
Wie kent ze niet, de biologische sappen van Schulp. Van appelsap tot krachtsap, ze maken het allemaal!
Klik hier om meer over de sappen van Schulp te lezen, maar bekijk vooral ook de fotoreportage hieronder.
De start van een nieuw teeltjaar bij Schulp
Er wordt gesnoeid in de boomgaard... De start van een nieuw teeltjaar, want snoeien doet groeien!
Ook hier het duidelijk te zien, lente op komst!
Voordat de lente echt begint wordt het snoeihout in de boomgaard versnipperd met de machine. Zo wordt het ter plekke gecomposteerd. Wel zo duurzaam.
In een half jaar tijd, van bloesem tot sapig fruit.
Lieveheersbeestjes zijn prachtig om te zien, maar ze zijn voor fruittelers vooral heel nuttig, omdat ze schadelijk insecten zoals bladluizen opsmikkelen.
De bomen worden gedund, want verdunning is nodig is nodig om mooie volgroeid fruit te krijgen. Nog een maand en dan kan het fruit geplukt worden.
Zie je de vlinder die samen met de peren van het zonnetje geniet.
Het fruit wordt handmatig geplukt zodra het rijp is.
Kwaliteitscontrole is de eerste stap bij het persen. Na de kwaliteitscontrole wordt het fruit gewassen.
Met de zeefbandpers wordt het sap uit het fruit geperst.
Pasteuriseren: Een zorgvuldige, korte warmtebehandeling garandeert een prima houdbaarheid.
Na het persen worden de sappen binnen een uur gebotteld, zonder toevoegingen! Daarna wordt de fles voorzien van een etiket en een code ten behoeve van de traceerbaarheid.
De fruitpulp die overblijft na het persen van de biologische appels en peren gaat naar biologische buurman-boer van Schulp. Niet als afval, maar als veevoer voor zijn biologische koeien. Zo werken ook zij met elkaar aan een circulaire voedselketen.
Het dak van de sap-perserij van Schulp (Breukelen) ligt vol met zonnepanelen
In onze webshop heb je een ruime keuze aan aan Schulpsappen
Geen reacties gevonden.