-
Geen ‘alternatieve ingrediënten’
Geen ‘alternatieve ingrediënten’
Sommige producten in de supermarkt worden goedkoper gemaakt met alternatieve ingrediënten. Dan zit er bijvoorbeeld analoge kaas (nepkaas gemaakt van palmolie) op een pizza, of is de truffelolie gemaakt van synthetische geur- en smaakstoffen. Of vla met een vanillesmaak: dat klinkt bijna hetzelfde als vanillevla, maar betekent wat anders.
Voor de verwerking van biologische producten gelden strenge Europese normen. In biologische producten mogen geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd, en de ingrediënten moeten duidelijk zijn. Ook mag je biologisch voedsel niet ‘doorstralen’ om bijvoorbeeld de houdbaarheid te verlengen. En er mogen geen verwerkingsmethoden worden gebruikt die misleidend kunnen zijn over ‘de ware aard’ van het product. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat je weet wat je koopt. Je krijgt dus de kwaliteit waarvoor je betaalt.
Sommige producten in de supermarkt worden goedkoper gemaakt met alternatieve ingrediënten. Dan zit er bijvoorbeeld analoge kaas (nepkaas gemaakt van palmolie) op een pizza, of is de truffelolie gemaakt van synthetische geur- en smaakstoffen. Of vla met een vanillesmaak: dat klinkt bijna hetzelfde als vanillevla, maar betekent wat anders.
Voor de verwerking van biologische producten gelden strenge Europese normen. In biologische producten mogen geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd, en de ingrediënten moeten duidelijk zijn. Ook mag je biologisch voedsel niet ‘doorstralen’ om bijvoorbeeld de houdbaarheid te verlengen. En er mogen geen verwerkingsmethoden worden gebruikt die misleidend kunnen zijn over ‘de ware aard’ van het product. Dat klinkt ingewikkeld, maar het betekent dat je weet wat je koopt. Je krijgt dus de kwaliteit waarvoor je betaalt.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.