msc-haring
haring - 2 stuks
MSC haring van Fish and More - Allergenen: Bevat: VIS

Artikelnummer

5643

€ 5,79
Prijs per pak
Het aantal Bio-punten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ingrediënten
HARING* (Handmatig schoongemaakt), * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij)

Allergenen
Bevat: VIS

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet bestaan. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten is. Er bestaan smaakverschillen bij de Hollandse Nieuwe, diverse factoren zijn van invloed op het uiteindelijke product: het vetgehalte, zorgvuldigheid van kaken, de sterkte van de pekel en de rijping.

De Nederlandse haringvangst is MSC gecertificeerd. MSC staat voor Marine Stewardship Council. Waar zorgt de MSC voor?
- Een duurzame visstand: Er wordt niet te veel gevist, zodat het haringbestand goed op peil blijft.
- Een gezond ecosysteem: de haringvangst heeft minimale effecten op het omringende zeeleven.
- Effectief en verantwoord management van de visserij. Afspraken worden nageleefd en er wordt goed samengewerkt. Ook Fish and More is MSC gecertificeerd, u kunt dus verantwoord genieten van onze overheerlijke haring.
De Haring van Fish and more wordt met de hand gefileerd.

Maatjesharing of Hollandse Nieuwe? Het verschil tussen de twee ligt in de periode van consumptie. Na september mag de term Hollandse Nieuwe niet meer gebruikt worden en heet dezelfde haring dus 'maatjesharing'.