-
Nieuw: Sojade
Nieuw: Sojade
Provamel is gestopt met de productie, distributie en verkoop van Provamel Plantaardige koelverse sojayoghurt. Provamel is hiermee gestopt omdat de verkoop van de sojayoghurts niet in evenwicht was met de productiekosten, wat niet langer duurzaam was voor de fabriek en complexiteit in de supply chain creëerde. Maar liefhebbers van sojayoghurt niet getreurd! Gelukkig hebben we een goed en misschien zelfs wel beter alternatief: Sojade!
Sojade is een Bretons familiebedrijf dat is opgericht in 1951. Naast dat lekkere en goede voeding belangrijk is voor hen, stellen ze vooral mens en natuur centraal in de benadering van voedsel. Moederbedrijf Triballat Noyal omarmt deze filosofie en steunt al meer dan 40 jaar de biologische landbouw.
Puur natuur
Al sinds de jaren ‘80 gebruikt Sojade biologische soja die afkomstig is van uitsluitend lokale Franse boerenbedrijven. Sojade verwerkt deze soja, samen met bifidus- en acidophilusculturen en fruit, tot heerlijke yoghurts. Fijn om te weten dat ze geen zout en zo min mogelijk suiker gebruiken. En als eerste sojaverwerkingsbedrijf geen suiker toevoegde aan de fruitvarianten.
Footprint
Sojade doet er alles aan om zijn ecologische footprint zo klein mogelijk te houden en is daarom in het hele bedrijf actief bezig met initiatieven voor een positieve impact op het milieu. Zo worden chauffeurs getraind in milieuvriendelijke rijtechnieken en werken ze met duurzame energie uit zonnepanelen en een windturbine. Ook hebben ze al meer dan 120 bijenkorven geplaatst op biologische boerderijen voor meer biodiversiteit. De verpakkingen van de potten zijn deels gemaakt van gerecycled en recyclebaar karton. Daarnaast heeft het bedrijf in 2019 alle plastic deksels van de bekers verbannen. Alleen die keuze heeft al 60 ton minder plastic afval opgeleverd!
Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier om de sojayoghurts van Sojade te proberen!
Provamel is gestopt met de productie, distributie en verkoop van Provamel Plantaardige koelverse sojayoghurt. Provamel is hiermee gestopt omdat de verkoop van de sojayoghurts niet in evenwicht was met de productiekosten, wat niet langer duurzaam was voor de fabriek en complexiteit in de supply chain creëerde. Maar liefhebbers van sojayoghurt niet getreurd! Gelukkig hebben we een goed en misschien zelfs wel beter alternatief: Sojade!
Sojade is een Bretons familiebedrijf dat is opgericht in 1951. Naast dat lekkere en goede voeding belangrijk is voor hen, stellen ze vooral mens en natuur centraal in de benadering van voedsel. Moederbedrijf Triballat Noyal omarmt deze filosofie en steunt al meer dan 40 jaar de biologische landbouw.
Puur natuur
Al sinds de jaren ‘80 gebruikt Sojade biologische soja die afkomstig is van uitsluitend lokale Franse boerenbedrijven. Sojade verwerkt deze soja, samen met bifidus- en acidophilusculturen en fruit, tot heerlijke yoghurts. Fijn om te weten dat ze geen zout en zo min mogelijk suiker gebruiken. En als eerste sojaverwerkingsbedrijf geen suiker toevoegde aan de fruitvarianten.
Footprint
Sojade doet er alles aan om zijn ecologische footprint zo klein mogelijk te houden en is daarom in het hele bedrijf actief bezig met initiatieven voor een positieve impact op het milieu. Zo worden chauffeurs getraind in milieuvriendelijke rijtechnieken en werken ze met duurzame energie uit zonnepanelen en een windturbine. Ook hebben ze al meer dan 120 bijenkorven geplaatst op biologische boerderijen voor meer biodiversiteit. De verpakkingen van de potten zijn deels gemaakt van gerecycled en recyclebaar karton. Daarnaast heeft het bedrijf in 2019 alle plastic deksels van de bekers verbannen. Alleen die keuze heeft al 60 ton minder plastic afval opgeleverd!
Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier om de sojayoghurts van Sojade te proberen!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.