Quinoasalade met gegrilde groenten en vegan nuggets van ProLaTerre

Deze salade heeft eigenlijk alles; groenten, granen, eiwitten en heel veel smaak! Makkelijk te maken en goed voor te bereiden, want als je de salade een paar uur, of zelfs een dag, eerder klaar maakt, is dit gerechtje nog lekkerder. Dan heb je alleen nog maar een paar minuutjes nodig om de Vegan Nuggets goudbruin en krokant te bakken en klaar is je maaltijd. Eet smakelijk!

2 personen, 20 minuten, hoofdgerecht
 
Ingrediënten
150 gram quinoa
2 rode uien
1/2 courgette
1 rode paprika
4 el (olijf)olie om in te bakken
160 gram ProLaTerre Vegan nuggets chicken style
1 limoen
peterselie (20 gram)
3 el extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
- Kook 150 gram quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep 2 rode uien in partjes, ½ courgette in plakjes en 1 rode paprika in reepjes om met 2 el olijfolie.
- Verhit een grillpan.
- Gril de groenten in porties in 4 min. beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
- Bak 160 gram ProLaterre Vegan nuggets chicken style in 3-4 min. goudbruin en krokant.
- Giet de quinoa af en spoel onder stromend water snel koud.
- Meng de gegrilde groenten met het sap van 1 limoen, fijngehakte platte peterselie (20 gram), 3 el extra vierge olijfolie en 1 geperst teentje knoflook door de quinoa.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de quinoasalade op en leg de nuggets erbij.

Tip: Maak de salade al enkele uren of een dag eerder zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

 

Bron: https://www.prolaterre.com/quinoasalade-met-gegrilde-groenten-en-nuggets/
  Biowinkel4you.nl     08-06-2021 12:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.