Recept: Bananenbrood

Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.

Ingrediënten – 4 personen
150 gram patentbloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 snufje zeezout
50 gram rietsuiker
2  eieren
100 gram olijfolie
3  rijpe bananen

Extra nodig
cake- of broodvorm
muffinvormen of aluminiumvormpjes
satéprikker
bakpapier

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.

Stap 3: Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.

Stap 4: Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.

Stap 5: Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.

Stap 6: Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.

Stap 7: Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.

Stap 8: Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

Stap 9: Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Stap 10: Eet smakelijk!

Bananenbrood
    07-02-2024 11:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.