-
Recept: Bananenbrood
Recept: Bananenbrood
Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.
Ingrediënten – 4 personen
150 gram patentbloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 snufje zeezout
50 gram rietsuiker
2 eieren
100 gram olijfolie
3 rijpe bananen
Extra nodig
cake- of broodvorm
muffinvormen of aluminiumvormpjes
satéprikker
bakpapier
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
Stap 3: Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.
Stap 4: Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.
Stap 5: Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.
Stap 6: Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.
Stap 7: Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
Stap 8: Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
Stap 9: Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Stap 10: Eet smakelijk!
Zin in een snelle én lekkere traktatie? Met dit bananenbrood recept rolt er in mum van tijd een smeuïg tussendoortje uit de oven.
Ingrediënten – 4 personen
150 gram patentbloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 snufje zeezout
50 gram rietsuiker
2 eieren
100 gram olijfolie
3 rijpe bananen
Extra nodig
cake- of broodvorm
muffinvormen of aluminiumvormpjes
satéprikker
bakpapier
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
Stap 3: Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.
Stap 4: Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.
Stap 5: Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.
Stap 6: Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.
Stap 7: Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
Stap 8: Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
Stap 9: Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Stap 10: Eet smakelijk!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.