-
Recept: Bloemkoolsoep
Recept: Bloemkoolsoep
Met dit recept zet je in 15-30 minuten een romige bloemkoolsoep met kerrie en bosuitjes voor 2 personen op tafel. Heerlijk als voorgerecht of als tussendoortje.
Ingrediënten
1 bosuitje
Bloemkool (ca. 200 gram)
½ theelepel kerriepoeder
¼ groentebouillontablet
100 ml halfvolle melk
Olijfolie
Bereiding
Stap 1: Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Stap 2: Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
Stap 3: Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie.
Stap 4: Voeg de bloemkool en 150 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
Stap 5: Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
Stap 6: Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
Stap 7: Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 kommen.
Bron: Voedingscentrum
Met dit recept zet je in 15-30 minuten een romige bloemkoolsoep met kerrie en bosuitjes voor 2 personen op tafel. Heerlijk als voorgerecht of als tussendoortje.
Ingrediënten
1 bosuitje
Bloemkool (ca. 200 gram)
½ theelepel kerriepoeder
¼ groentebouillontablet
100 ml halfvolle melk
Olijfolie
Bereiding
Stap 1: Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Stap 2: Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
Stap 3: Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie.
Stap 4: Voeg de bloemkool en 150 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
Stap 5: Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
Stap 6: Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
Stap 7: Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 kommen.
Bron: Voedingscentrum
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.