-
Recept: Bobotie met sperziebonen, granny smith en rijst
Recept: Bobotie met sperziebonen, granny smith en rijst
Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met sperziebonen, granny smith appel en rijst.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram zilvervliesrijst
500 gram gehakt
200 gram crème fraîche
500 gram sperziebonen
2 appels Granny Smith
1 gele ui
Knoflook
100 gram rozijnen
1 el Garam masala kruiden
1 tl Kerrie kruiden
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en laat de rozijnen wellen in een beetje lauw water.
Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Snijd de granny smith in blokjes en snipper de ui en 3 teentjes knoflook.
Stap 3: Rul het gehakt en bak de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook dit even mee.
Stap 4: Roer nu de crème fraîche door het mengsel.
Stap 5: Voeg ten slotte de sperzieboontjes, blokjes appel en gewelde rozijnen toe.
Stap 6: Doe het mengsel in een ovenschaal en bak de schotel af in ongeveer 10-20 minuten totdat deze een goudbruine bovenkant krijgt.
Stap 7: Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
Stap 8: Giet de rijst af en serveer bij de bobotie.
Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met sperziebonen, granny smith appel en rijst.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram zilvervliesrijst
500 gram gehakt
200 gram crème fraîche
500 gram sperziebonen
2 appels Granny Smith
1 gele ui
Knoflook
100 gram rozijnen
1 el Garam masala kruiden
1 tl Kerrie kruiden
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en laat de rozijnen wellen in een beetje lauw water.
Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Snijd de granny smith in blokjes en snipper de ui en 3 teentjes knoflook.
Stap 3: Rul het gehakt en bak de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook dit even mee.
Stap 4: Roer nu de crème fraîche door het mengsel.
Stap 5: Voeg ten slotte de sperzieboontjes, blokjes appel en gewelde rozijnen toe.
Stap 6: Doe het mengsel in een ovenschaal en bak de schotel af in ongeveer 10-20 minuten totdat deze een goudbruine bovenkant krijgt.
Stap 7: Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
Stap 8: Giet de rijst af en serveer bij de bobotie.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.