-
Recept: Boerenkoolstamppot met rode ui en noten
Recept: Boerenkoolstamppot met rode ui en noten
Een variant op de Hollands klassieker, boerenkoolstamppot met rode ui en noten! Een combinatie van heerlijke seizoensgroente met de knapperige bite van hazelnoten.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappel
600 gram boerenkool
2 rode uien
peper
2 eetlepels olijfolie
40 gram hazelnoten
150 ml halfvolle melk
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen.
Stap 2: Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in 30 minuten gaar.
Stap 3: Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
Stap 4: Breng de melk aan de kook.
Stap 5: Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
Stap 6: Schep de stamppot op. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de stamppot.
Een variant op de Hollands klassieker, boerenkoolstamppot met rode ui en noten! Een combinatie van heerlijke seizoensgroente met de knapperige bite van hazelnoten.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappel
600 gram boerenkool
2 rode uien
peper
2 eetlepels olijfolie
40 gram hazelnoten
150 ml halfvolle melk
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen.
Stap 2: Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in 30 minuten gaar.
Stap 3: Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
Stap 4: Breng de melk aan de kook.
Stap 5: Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
Stap 6: Schep de stamppot op. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de stamppot.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.