Recept: Boerenkoolstamppot met rode ui en noten

Een variant op de Hollands klassieker, boerenkoolstamppot met rode ui en noten! Een combinatie van heerlijke seizoensgroente met de knapperige bite van hazelnoten.

Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappel
600 gram boerenkool
2 rode uien
peper
2 eetlepels olijfolie
40 gram hazelnoten
150 ml halfvolle melk

Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen.

Stap 2: Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in 30 minuten gaar.

Stap 3: Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.

Stap 4: Breng de melk aan de kook.

Stap 5: Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.

Stap 6: Schep de stamppot op. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de stamppot.

 
    16-10-2024 13:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.