Recept: Bread en butterpudding met aardbeien

Bread & butterpudding is een echte Engelse klassieker. Perfect als dessert, maar ook hartstikke geschikt als ontbijt in het weekend. Het is een smakelijke manier om je oude sneetjes brood te gebruiken, én om te genieten van verse, biologische aardbeien.

Ontbijt of nagerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min., vega

Bio boodschappenlijstje
500 gram aardbeien
3 eieren
75 gram suiker
Geraspte schil van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap
225 ml melk
8 sneetjes (oud) brood

Keukengerei
Rechthoekige ovenschaal (ca. 1½ liter)

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en halveer de rest.

Stap 2: Klop de eieren met de suiker goed los. Klop de melk, de citroenschil en het citroensap erdoor.

Stap 3: Leg 4 sneetjes brood in de ingevette ovenschaal. Schenk de helft van het melkmengsel erover. Verdeel hierover de kleine stukjes aardbei. Leg de laatste 4 sneetjes brood erop en schenk de rest van het melkmengsel erover. Druk dit vervolgens een beetje aan.

Stap 4: Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pudding 25 minuten.

Stap 5: Verdeel de gehalveerde aardbeien over de pudding en bak ze in de oven de laatste 5 minuten mee. Serveer de pudding lauwwarm. Extra lekker met room of ijs!


Bron: Bio lekker voor je
 
  Biowinkel4you.nl     06-07-2022 09:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.