-
Recept: Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen
Recept: Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen
Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!
Ingrediënten – voor 4 personen:
100 gram gedroogde GreenAge kikkererwten
200 gram GreenAge bulgur
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
blaadjes munt, fijn gehakt
blaadjes koriander, fijn gehakt
50 gram amandelen, geroosterd
de pitjes van 1 goed rijpe granaatappel
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
peper en zout
een scheut extra vergine olijfolie
sap van 1 tot 3 citroenen
Bereiding
Bron: GreenAge
Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!
Ingrediënten – voor 4 personen:
100 gram gedroogde GreenAge kikkererwten
200 gram GreenAge bulgur
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
blaadjes munt, fijn gehakt
blaadjes koriander, fijn gehakt
50 gram amandelen, geroosterd
de pitjes van 1 goed rijpe granaatappel
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
peper en zout
een scheut extra vergine olijfolie
sap van 1 tot 3 citroenen
Bereiding
- Week en kook de kikkererwten volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.
- Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalotten en knoflook.
- Voeg de bulgur toe, roer even om.
- Giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten.
- Draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten.
- Roer de bulgur los en laat enigszins afkoelen.
- Voeg alle overige ingrediënten toe behalve de amandelen en 1 eetlepel gehakte munt en koriander.
- Maak een dressing van honing, citroensap, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, amandelen en 1 eetlepel munt en koriander.
Bron: GreenAge
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.