Recept: Bulgursalade met kikkererwten, granaatappel en amandelen

Fris en kruidig is deze bulgursalade met de overheerlijke combinatie van granaatappelpitjes, amandelen en kikkererwten. Verse munt, koriander en een honing-mosterd-citroendressing maken dit gerecht tot de ideale vegetarische lunch of licht diner!

Ingrediënten – voor 4 personen:
100 gram gedroogde GreenAge kikkererwten
200 gram GreenAge bulgur
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
blaadjes munt, fijn gehakt
blaadjes koriander, fijn gehakt

50 gram amandelen, geroosterd
de pitjes van 1 goed rijpe granaatappel
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
peper en zout
een scheut extra vergine olijfolie

sap van 1 tot 3 citroenen

Bereiding
  1. Week en kook de kikkererwten volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de sjalotten en knoflook.
  3. Voeg de bulgur toe, roer even om.
  4. Giet er zoveel heet water bij als nodig is om de bulgur ca. 1 cm onder water te zetten.
  5. Draai het vuur uit en laat de bulgur ca. 15 minuten rusten.
  6. Roer de bulgur los en laat enigszins afkoelen.
  7. Voeg alle overige ingrediënten toe behalve de amandelen en 1 eetlepel gehakte munt en koriander.
  8. Maak een dressing van honing, citroensap, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  9. Doe de salade in een mooie schaal, besprenkel met de dressing, amandelen en 1 eetlepel munt en koriander.
​​​​​​​
Bron: GreenAge
  Biowinkel4you.nl     19-10-2021 10:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.