Recept: Chinese koolsalade met peer

Ervaar de seizoenen door ze te eten. Een lekkere frisse salade met Chinese kool en met een zoete smaak door de peer.

Ingrediënten – 2 personen
6 aardappelen
2 eetlepels citroensap
Peper
½ komkommer
200 gram Chinese kool
1 eetlepel ongezouten pinda's
1 peer
2 ongepaneerde varkensschnitzels
Olie
Water

Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Stap 2: Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water en wat peper.
Stap 3: Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
Stap 4: Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
Stap 5: Hak de pinda's klein.
Stap 6: Schil de peer en snijd hem in blokjes.
Stap 7: Schep de dressing door de peer.
Stap 8: Meng dit luchtig door de Chinese kool en de komkommer. Strooi de pinda's erover.
Stap 9: Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in olie in 6 minuten gaar en bruin.
Stap 10: Serveer de aardappelen en het vlees bij de koolsalade.



Bron: Voedingscentrum
  Biowinkel4you.nl     15-02-2023 10:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.