-
Recept: Courgette Lasagna
Recept: Courgette Lasagna
Deze vega courgette lasagna is als hoofdgerecht geschikt voor 2-3 personen.
Ingrediënten
2-3 Courgettes
1 Zoete aardappel
1 Ui (gesnipperd)
Knoflook (2 tenen, gesnipperd)
1 Tomaat (gesneden)
1 Rode peper (fijn gesneden)
250 gram Kaas
1 pakje Passata
Optioneel
Vlees, meer kaas
Bereiding
Saus
Stap 1: Fruit de gesnipperde knoflook en uien ongeveer 2 minuten (voeg optioneel vlees toe).
Stap 2: Voeg de gesneden tomaat en tomatensaus toe. Voeg zout, peper en een fijn gesneden rode peper naar smaak toe.
Stap 3: Laat het mengsel op laag vuur sudderen tot de saus dik is.
Lasagne
Stap 1: Snijd de zoete aardappel en courgette in de lengte in dunne reepjes.
Stap 2: Doe de courgette in een bak, voeg zout toe en laat 10 minuten staan om het vocht uit de courgette te trekken. Dep het overtollige vocht van de courgette af met keukenpapier.
Stap 3: Gril/bak beide kanten van de courgette en zoete aardappelreepjes in een pan.
Stapelen
Stap 1: Stapel in een ovenschaal lagen saus, courgette, zoete aardappel en kaas om en om op elkaar totdat de ingrediënten op zijn.
Stap 2: Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten op 190° C.
Stap 3: Haal het folie van de schaal en bak nog eens 30 minuten, voeg eventueel extra kaas toe.
Bron: Nature & More
Deze vega courgette lasagna is als hoofdgerecht geschikt voor 2-3 personen.
Ingrediënten
2-3 Courgettes
1 Zoete aardappel
1 Ui (gesnipperd)
Knoflook (2 tenen, gesnipperd)
1 Tomaat (gesneden)
1 Rode peper (fijn gesneden)
250 gram Kaas
1 pakje Passata
Optioneel
Vlees, meer kaas
Bereiding
Saus
Stap 1: Fruit de gesnipperde knoflook en uien ongeveer 2 minuten (voeg optioneel vlees toe).
Stap 2: Voeg de gesneden tomaat en tomatensaus toe. Voeg zout, peper en een fijn gesneden rode peper naar smaak toe.
Stap 3: Laat het mengsel op laag vuur sudderen tot de saus dik is.
Lasagne
Stap 1: Snijd de zoete aardappel en courgette in de lengte in dunne reepjes.
Stap 2: Doe de courgette in een bak, voeg zout toe en laat 10 minuten staan om het vocht uit de courgette te trekken. Dep het overtollige vocht van de courgette af met keukenpapier.
Stap 3: Gril/bak beide kanten van de courgette en zoete aardappelreepjes in een pan.
Stapelen
Stap 1: Stapel in een ovenschaal lagen saus, courgette, zoete aardappel en kaas om en om op elkaar totdat de ingrediënten op zijn.
Stap 2: Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten op 190° C.
Stap 3: Haal het folie van de schaal en bak nog eens 30 minuten, voeg eventueel extra kaas toe.
Bron: Nature & More
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.