-
Recept: Gado gado
Recept: Gado gado
Haal de Indonesische keuken naar jouw eettafel met deze lekkere gado gado! Je maakt gegarandeerd indruk met dit heerlijke kruidige gerecht. Extra leuk: je veganistische vrienden kunnen ook meegenieten!
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vegan
Ingrediënten
1 blok tofu van 250 gram
Broccoliroosjes van 1 broccoli
250 gram worteltjes in plakjes
½ Chinese kool in brede repen
8 eetlepels pindakaas
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1-2 eetlepels citroensap
1-2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel nasikruiden
Optioneel: korianderblaadjes
Keukengerei
Keukenpapier
(Snij)plank
Zwaar object, zoals een pan
Bereiding
Stap 1: Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm dik. Spreid een laag keukenpapier uit op een plank, leg de plakjes tofu erop, en dek ze weer af met een laag keukenpapier. Leg hier een plank op met daarop iets zwaars. Denk bijvoorbeeld aan een pan of wat blikken uit de voorraadkast.
Stap 2: Kook in ruim water met zout de worteltjes 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en kook 3 minuten mee. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 2 minuten. Giet de groenten af in een vergiet. Spoel ze goed na met koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 3: Verwarm in een steelpan de pindakaas met het kerrie- en gemberpoeder, de ketjap, 150 ml water en citroensap en sambal naar smaak. Roer de saus glad en houd de saus warm. Verhit de olie in een koekenpan, bestrooi de plakjes tofu met nasikruiden en zout en bak ze in de olie aan beide kanten krokant.
Stap 4: Verdeel de groenten over 4 borden. Drapeer de plakjes tofu op de groenten, lepel er wat saus over en garneer eventueel met korianderblaadjes. Serveer de gado gado met rijst, krupuk of java chips en de resterende pindasaus. Extra lekker!
Haal de Indonesische keuken naar jouw eettafel met deze lekkere gado gado! Je maakt gegarandeerd indruk met dit heerlijke kruidige gerecht. Extra leuk: je veganistische vrienden kunnen ook meegenieten!
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vegan
Ingrediënten
1 blok tofu van 250 gram
Broccoliroosjes van 1 broccoli
250 gram worteltjes in plakjes
½ Chinese kool in brede repen
8 eetlepels pindakaas
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1-2 eetlepels citroensap
1-2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel nasikruiden
Optioneel: korianderblaadjes
Keukengerei
Keukenpapier
(Snij)plank
Zwaar object, zoals een pan
Bereiding
Stap 1: Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm dik. Spreid een laag keukenpapier uit op een plank, leg de plakjes tofu erop, en dek ze weer af met een laag keukenpapier. Leg hier een plank op met daarop iets zwaars. Denk bijvoorbeeld aan een pan of wat blikken uit de voorraadkast.
Stap 2: Kook in ruim water met zout de worteltjes 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en kook 3 minuten mee. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 2 minuten. Giet de groenten af in een vergiet. Spoel ze goed na met koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 3: Verwarm in een steelpan de pindakaas met het kerrie- en gemberpoeder, de ketjap, 150 ml water en citroensap en sambal naar smaak. Roer de saus glad en houd de saus warm. Verhit de olie in een koekenpan, bestrooi de plakjes tofu met nasikruiden en zout en bak ze in de olie aan beide kanten krokant.
Stap 4: Verdeel de groenten over 4 borden. Drapeer de plakjes tofu op de groenten, lepel er wat saus over en garneer eventueel met korianderblaadjes. Serveer de gado gado met rijst, krupuk of java chips en de resterende pindasaus. Extra lekker!
Bron: Bio lekker voor je
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.