-
Recept: Gegrilde aubergine met tahin en za'atar
Recept: Gegrilde aubergine met tahin en za'atar
Met dit recept haal je het Midden-Oosten in huis. De keuken van het Midden-Oosten is uitgebreid en divers. Vaak wordt er van alles op tafel gezet, zodat iedereen er gezamenlijk ervan eet. Nodig dus je familie en vrienden uit en geniet samen van wat de keuken van het Midden-Oosten te bieden heeft!
Ingrediënten – 2 personen
2 aubergines
6 tomaten
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
50 gram ongezouten amandelen
1½ eetlepels olie
1 eetlepel za'atar
2 eetlepels tahin
½ citroen
2 volkoren pitabrood
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 250 °C en zet op de grillstand.
Stap 2: Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken met een scherp mes een paar centimeter in.
Stap 3: Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 minuten tot ze zwart zijn.
Stap 4: Was de tomaten en halveer ze horizontaal.
Stap 5: Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Stap 6: Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
Stap 7: Hak de amandelen grof.
Stap 8: Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 minuten.
Stap 9: Voeg de za'atar toe.
Stap 10: Meng de tahin met het sap van de citroen tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt.
Stap 11: Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 12: Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf.
Stap 13: Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord.
Stap 14: Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groente.
Stap 15: Serveer de pita's erbij. Eet smakelijk!
Variaties
Ook lekker met gedroogde tijm of oregano in plaats van za'atar
Met dit recept haal je het Midden-Oosten in huis. De keuken van het Midden-Oosten is uitgebreid en divers. Vaak wordt er van alles op tafel gezet, zodat iedereen er gezamenlijk ervan eet. Nodig dus je familie en vrienden uit en geniet samen van wat de keuken van het Midden-Oosten te bieden heeft!
Ingrediënten – 2 personen
2 aubergines
6 tomaten
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
50 gram ongezouten amandelen
1½ eetlepels olie
1 eetlepel za'atar
2 eetlepels tahin
½ citroen
2 volkoren pitabrood
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 250 °C en zet op de grillstand.
Stap 2: Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken met een scherp mes een paar centimeter in.
Stap 3: Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 minuten tot ze zwart zijn.
Stap 4: Was de tomaten en halveer ze horizontaal.
Stap 5: Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Stap 6: Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
Stap 7: Hak de amandelen grof.
Stap 8: Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 minuten.
Stap 9: Voeg de za'atar toe.
Stap 10: Meng de tahin met het sap van de citroen tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt.
Stap 11: Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 12: Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf.
Stap 13: Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord.
Stap 14: Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groente.
Stap 15: Serveer de pita's erbij. Eet smakelijk!
Variaties
Ook lekker met gedroogde tijm of oregano in plaats van za'atar
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.