-
Recept: Gekruide aardappelen met tomaten
Recept: Gekruide aardappelen met tomaten
Met dit recept zet je een heerlijke curry op tafel. De combinatie van aardappelen en tomaten met verschillende specerijen en kruiden is erg verrassend. Geniet er van!
Ingrediënten – 2 personen
550 gram aardappelen
4 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
15 gram gember
300 gram snoeptomaat
5 gram peterselie
1 eetlepel olie
kerriepoeder
250 ml water
¼ (groente)bouillontablet
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Stap 2: Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Stap 3: Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
Stap 4: Schil de gember en rasp fijn.
Stap 5: Was de tomaatjes en halveer ze.
Stap 6: Was de peterselie en snijd fijn.
Stap 7: Verhit een pan met de olie en bak de ui zacht. Voeg vervolgens de geperste knoflook en de gember toe en bak kort mee. Voeg tot slot kerriepoeder toe en bak kort mee.
Stap 8: Breng het water aan de kook en los de bouillon op. Schenk vervolgens de bouillon bij het ui-knoflookmengsel en voeg de tomaatjes en de blokjes aardappel toe. Laat het geheel kort koken.
Stap 9: Pel de eieren en snijd ze in parten.
Stap 10: Verdeel de curry over 2 borden, strooi de peterselie over de curry en serveer de parten ei erbij. Eet smakelijk!
Met dit recept zet je een heerlijke curry op tafel. De combinatie van aardappelen en tomaten met verschillende specerijen en kruiden is erg verrassend. Geniet er van!
Ingrediënten – 2 personen
550 gram aardappelen
4 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
15 gram gember
300 gram snoeptomaat
5 gram peterselie
1 eetlepel olie
kerriepoeder
250 ml water
¼ (groente)bouillontablet
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Stap 2: Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Stap 3: Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit.
Stap 4: Schil de gember en rasp fijn.
Stap 5: Was de tomaatjes en halveer ze.
Stap 6: Was de peterselie en snijd fijn.
Stap 7: Verhit een pan met de olie en bak de ui zacht. Voeg vervolgens de geperste knoflook en de gember toe en bak kort mee. Voeg tot slot kerriepoeder toe en bak kort mee.
Stap 8: Breng het water aan de kook en los de bouillon op. Schenk vervolgens de bouillon bij het ui-knoflookmengsel en voeg de tomaatjes en de blokjes aardappel toe. Laat het geheel kort koken.
Stap 9: Pel de eieren en snijd ze in parten.
Stap 10: Verdeel de curry over 2 borden, strooi de peterselie over de curry en serveer de parten ei erbij. Eet smakelijk!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.