-
Recept: Geroosterde pompoen soep met zachte geitenkaas
Recept: Geroosterde pompoen soep met zachte geitenkaas
Een heerlijke pompoensoep met een volle smaak, gemaakt van de Nelson pompoen van de Velhorst. Daar kom je de herfst wel mee door!
Ingrediënten
Pompoen Nelson
Koolzaadolie
Rode ui
Rode peper
Knoflook
Kurkuma
Komijnzaad
Kokosmelk en/of kruidenbouillon
Zachte geitenkaas
Peterselie
Bereiding
Stap 1: Snijd een pompoen in vieren en haal de pitten er uit.
Stap 2: Besprenkel de pompoen met koolzaadolie en rooster de pompoen in de oven om 220 graden in ca. 45 minuten gaar.
Stap 3: Snijd een rode ui, rode peper en knoflook fijn en braad het licht aan in koolzaadolie met kurkuma en komijnzaad aan.
Stap 4: Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg deze toe aan het kruidenmengsel.
Stap 5: Voeg kokosmelk en/of kruidenbouillon toe en pureer het eventueel.
Stap 6: Serveer de soep met wat zachte geitenkaas en verse peterselie.
Een heerlijke pompoensoep met een volle smaak, gemaakt van de Nelson pompoen van de Velhorst. Daar kom je de herfst wel mee door!
Ingrediënten
Pompoen Nelson
Koolzaadolie
Rode ui
Rode peper
Knoflook
Kurkuma
Komijnzaad
Kokosmelk en/of kruidenbouillon
Zachte geitenkaas
Peterselie
Bereiding
Stap 1: Snijd een pompoen in vieren en haal de pitten er uit.
Stap 2: Besprenkel de pompoen met koolzaadolie en rooster de pompoen in de oven om 220 graden in ca. 45 minuten gaar.
Stap 3: Snijd een rode ui, rode peper en knoflook fijn en braad het licht aan in koolzaadolie met kurkuma en komijnzaad aan.
Stap 4: Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg deze toe aan het kruidenmengsel.
Stap 5: Voeg kokosmelk en/of kruidenbouillon toe en pureer het eventueel.
Stap 6: Serveer de soep met wat zachte geitenkaas en verse peterselie.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.