-
Recept: Hummus van adukibonen van GreenAge
Recept: Hummus van adukibonen van GreenAge
Hummus, ook wel houmous genoemd, is een tapenade, spread, dip die meestal op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie is. Maar je kan hem ook van adukibonen maken!
Ingrediënten
100 gram GreenAge adukibonen
1 eetlepel tahin sesampasta
1 knoflookteen, geperst
een flinke scheut extra vergine olijfolie
het sap van 1 – 2 citroenen
de blaadjes van 6 stelen peterselie, fijngehakt
peper en zout
paprikapoeder
Bereiding
Stap 1: Spoel de adukibonen in een vergiet of zeef onder koud stromend water.
Stap 2: Doe ze in een kom en doe er koud water bij tot ze ca. 2 cm onder staan, laat 8 uur weken (het makkelijkst is om dit de avond ervoor te doen zodat de adukibonen ’s nachts weken of doe het ’s ochtends als je de hummus ’s avonds wilt maken).
Stap 3: giet de adukibonen af, gooi het water weg.
Stap 4: Kook de adukibonen in een pan ruim water in ca. 45 minuten gaar, giet af en laat enigszins afkoelen of spoel ze even onder koud water om het afkoelen te versnellen.
Stap 5: Doe de adukibonen, tahin sesampasta, knoflook, olijfolie, sap van 1 citroen en peterselie in een keukenmachine of blender en pureer de ingrediënten (in een hoge maatbeker pureren met een staafmixer werkt ook).
Stap 6: Voeg zoveel olijfolie en citroensap toe als nodig is om een smeuïge hummus te krijgen naar jouw smaak (hou je van zure smaken, doe er dan nog wat extra citroensap bij).
Stap 7: Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8: Doe de hummus in een mooi schaaltje en besprenkel met extra vergine olijfolie.
Stap 9: Strooi er wat paprikapoeder over.
Stap 10: Je tapenade, spread, dip is klaar, genieten maar!
Variatietip
Bron: GreenAge
Hummus, ook wel houmous genoemd, is een tapenade, spread, dip die meestal op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie is. Maar je kan hem ook van adukibonen maken!
Ingrediënten
100 gram GreenAge adukibonen
1 eetlepel tahin sesampasta
1 knoflookteen, geperst
een flinke scheut extra vergine olijfolie
het sap van 1 – 2 citroenen
de blaadjes van 6 stelen peterselie, fijngehakt
peper en zout
paprikapoeder
Bereiding
Stap 1: Spoel de adukibonen in een vergiet of zeef onder koud stromend water.
Stap 2: Doe ze in een kom en doe er koud water bij tot ze ca. 2 cm onder staan, laat 8 uur weken (het makkelijkst is om dit de avond ervoor te doen zodat de adukibonen ’s nachts weken of doe het ’s ochtends als je de hummus ’s avonds wilt maken).
Stap 3: giet de adukibonen af, gooi het water weg.
Stap 4: Kook de adukibonen in een pan ruim water in ca. 45 minuten gaar, giet af en laat enigszins afkoelen of spoel ze even onder koud water om het afkoelen te versnellen.
Stap 5: Doe de adukibonen, tahin sesampasta, knoflook, olijfolie, sap van 1 citroen en peterselie in een keukenmachine of blender en pureer de ingrediënten (in een hoge maatbeker pureren met een staafmixer werkt ook).
Stap 6: Voeg zoveel olijfolie en citroensap toe als nodig is om een smeuïge hummus te krijgen naar jouw smaak (hou je van zure smaken, doe er dan nog wat extra citroensap bij).
Stap 7: Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8: Doe de hummus in een mooi schaaltje en besprenkel met extra vergine olijfolie.
Stap 9: Strooi er wat paprikapoeder over.
Stap 10: Je tapenade, spread, dip is klaar, genieten maar!
Variatietip
- vervang peterselie door koriander (gebruik de blaadjes van ca. 12 stelen)
- doe er enkele halfgedroogde tomaatjes bij (tijdens het pureren)
- roer wanneer de hummus gepureerd is, enkele fijngehakte zwarte en/of groene olijven door
Bron: GreenAge
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.