-
Recept: Karnemelk-ijsjes
Recept: Karnemelk-ijsjes
De zonnige dagen zijn weer begonnen! Tijd over én zin om iets lekkers te maken? Duik (met je kinderen) de keuken in voor deze karnemelk-ijsjes. Deze ijsjes zijn snel gemaakt en lekker verfrissend.
Tussendoortje of dessert, 6 stuks, bereidingstijd 15 min.
Bio boodschappenlijstje
75 ml water
Groene schil van 1 limoen
75 gram rietsuiker
400 ml karnemelk of acidophilusmelk
Kookgerei
Vormpjes voor likijsjes
Bereiding
Stap 1: Breng het water aan de kook. Leg de limoenschillen erin, neem de pan van het vuur en laat de schillen ca. 10 minuten in het water trekken.
Stap 2: Verwijder de schillen, breng het water opnieuw aan de kook en los de suiker in het water op. Laat de siroop afkoelen en roer de karnemelk erdoor.
Stap 3: Schenk de karnemelk in de ijsvormpjes en laat ze in de diepvries in ca. 3 uur bevriezen.
Tip: Varieer op dit recept met andere smaakmakers, denk o.a. aan citroen, sinaasappel, munt en vanille.
Bron: Bio lekker voor je
De zonnige dagen zijn weer begonnen! Tijd over én zin om iets lekkers te maken? Duik (met je kinderen) de keuken in voor deze karnemelk-ijsjes. Deze ijsjes zijn snel gemaakt en lekker verfrissend.
Tussendoortje of dessert, 6 stuks, bereidingstijd 15 min.
Bio boodschappenlijstje
75 ml water
Groene schil van 1 limoen
75 gram rietsuiker
400 ml karnemelk of acidophilusmelk
Kookgerei
Vormpjes voor likijsjes
Bereiding
Stap 1: Breng het water aan de kook. Leg de limoenschillen erin, neem de pan van het vuur en laat de schillen ca. 10 minuten in het water trekken.
Stap 2: Verwijder de schillen, breng het water opnieuw aan de kook en los de suiker in het water op. Laat de siroop afkoelen en roer de karnemelk erdoor.
Stap 3: Schenk de karnemelk in de ijsvormpjes en laat ze in de diepvries in ca. 3 uur bevriezen.
Tip: Varieer op dit recept met andere smaakmakers, denk o.a. aan citroen, sinaasappel, munt en vanille.
Bron: Bio lekker voor je
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.