-
Recept: Koude pasta Catanese style
Recept: Koude pasta Catanese style
Dit gerecht met de sugo pronto alla norma van Convivia is perfect voor een lichte en smakelijke lunch of diner. Buon appetito!
Ingrediënten – 4 personen
400 gram penne
1 fles sugo pronto alla norma
1 aubergine
10 snoeptomaatjes
150 g mozzarella
Basilicum
Zout
Gedroogde oregano
Extra vergine olijfolie
Bereiding
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het al dente af en laat het afkoelen onder koud stromend water. Laat het goed uitlekken.
Terwijl de pasta kookt, bereid je de aubergines. Was ze voorzichtig onder stromend water, laat ze drogen en snijd ze in niet te grote blokjes.
Doe de ongesneden snoeptomaatjes en de aubergine in de airfryer of oven. Breng alles op smaak met zout, een theelepel extra vergine olijfolie en wat gedroogde oregano. Bak op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten. Zodra de aubergines perfect bruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze rusten. PS: gebruik bakpapier om te voorkomen dat alles aan elkaar gaat plakken.
Wanneer de pasta klaar is, doe je deze in een kom met de aubergine en snoeptomaatjes. Snijd ook de mozzarella en laat het een paar minuten in de koelkast afkoelen.
Meng de koude Catanese pasta voor het serveren nog een keer en voeg indien nodig zout en peper toe. Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren en voeg gezouten ricotta of geraspte parmezaanse kaas toe als je dat lekker vindt.
Eet smakelijk!
Dit gerecht met de sugo pronto alla norma van Convivia is perfect voor een lichte en smakelijke lunch of diner. Buon appetito!
Ingrediënten – 4 personen
400 gram penne
1 fles sugo pronto alla norma
1 aubergine
10 snoeptomaatjes
150 g mozzarella
Basilicum
Zout
Gedroogde oregano
Extra vergine olijfolie
Bereiding
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het al dente af en laat het afkoelen onder koud stromend water. Laat het goed uitlekken.
Terwijl de pasta kookt, bereid je de aubergines. Was ze voorzichtig onder stromend water, laat ze drogen en snijd ze in niet te grote blokjes.
Doe de ongesneden snoeptomaatjes en de aubergine in de airfryer of oven. Breng alles op smaak met zout, een theelepel extra vergine olijfolie en wat gedroogde oregano. Bak op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten. Zodra de aubergines perfect bruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze rusten. PS: gebruik bakpapier om te voorkomen dat alles aan elkaar gaat plakken.
Wanneer de pasta klaar is, doe je deze in een kom met de aubergine en snoeptomaatjes. Snijd ook de mozzarella en laat het een paar minuten in de koelkast afkoelen.
Meng de koude Catanese pasta voor het serveren nog een keer en voeg indien nodig zout en peper toe. Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren en voeg gezouten ricotta of geraspte parmezaanse kaas toe als je dat lekker vindt.
Eet smakelijk!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.