-
Recept: Macaroni met sugo pronto alla mediterranea
Recept: Macaroni met sugo pronto alla mediterranea
Dit eenvoudige recept geeft je heerlijke pasta met een authentieke mediterrane smaak. Eenvoudig te maken met de kant-en-klare saus sugo pronto alla mediterranea van Convivia.
Ingrediënten – 2 personen
250 gram macaroni (of penne)
1 fles Sugo pronto alla mediterranea (van Convivia)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode chilipeper fijngehakt (optioneel)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout (naar smaak)
Zwarte peper (naar smaak)
Geraspte parmezaan (voor garnering)
Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
Bereiding
Stap 1: Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet de pasta af, maar bewaar een klein beetje kookwater.
Stap 2: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper (als je een vleugje pittigheid wilt) toe en bak 1-2 minuten, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
Stap 3: Doe de kant-en-klare Convivia-saus in de pan en meng goed met de knoflook en peper. Voeg de gedroogde oregano en gedroogde basilicum toe. Als de saus te dik lijkt, kun je hem iets verdunnen met een beetje van het achtergehouden kookwater van de pasta.
Stap 4: Laat de saus ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur koken, af en toe roeren, tot de saus is opgewarmd en de smaken gemengd zijn.
Stap 5: Doe de uitgelekte pasta bij de pan met de saus en meng goed om ervoor te zorgen dat de pasta volledig bedekt is met de saus. Indien nodig kun je een beetje kookwater van de pasta toevoegen om de saus romiger te maken.
Stap 6: Blijf nog 2 minuten koken, tot de pasta heet is en alles gemengd is. Proef en voeg indien nodig zout en zwarte peper toe naar smaak.
Stap 7: Doe de pasta met de Mediterrane saus in een grote serveerschaal. Garneer met geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. Serveer de pasta warm en geniet er direct van!
Buon appetito!
Dit eenvoudige recept geeft je heerlijke pasta met een authentieke mediterrane smaak. Eenvoudig te maken met de kant-en-klare saus sugo pronto alla mediterranea van Convivia.
Ingrediënten – 2 personen
250 gram macaroni (of penne)
1 fles Sugo pronto alla mediterranea (van Convivia)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode chilipeper fijngehakt (optioneel)
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout (naar smaak)
Zwarte peper (naar smaak)
Geraspte parmezaan (voor garnering)
Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
Bereiding
Stap 1: Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet de pasta af, maar bewaar een klein beetje kookwater.
Stap 2: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper (als je een vleugje pittigheid wilt) toe en bak 1-2 minuten, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
Stap 3: Doe de kant-en-klare Convivia-saus in de pan en meng goed met de knoflook en peper. Voeg de gedroogde oregano en gedroogde basilicum toe. Als de saus te dik lijkt, kun je hem iets verdunnen met een beetje van het achtergehouden kookwater van de pasta.
Stap 4: Laat de saus ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur koken, af en toe roeren, tot de saus is opgewarmd en de smaken gemengd zijn.
Stap 5: Doe de uitgelekte pasta bij de pan met de saus en meng goed om ervoor te zorgen dat de pasta volledig bedekt is met de saus. Indien nodig kun je een beetje kookwater van de pasta toevoegen om de saus romiger te maken.
Stap 6: Blijf nog 2 minuten koken, tot de pasta heet is en alles gemengd is. Proef en voeg indien nodig zout en zwarte peper toe naar smaak.
Stap 7: Doe de pasta met de Mediterrane saus in een grote serveerschaal. Garneer met geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. Serveer de pasta warm en geniet er direct van!
Buon appetito!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.