Recept: Oeioei ratatouille!

Ratatouille is een Provençaals groentegerecht, oorspronkelijk uit de omgeving van Nice. Volgens sommige puristen moeten de groenten eerst los van elkaar bereid worden om een mooie ‘gelaagde’ smaak te bereiken. Ach, misschien moet je het een keer proberen om te proeven of dat daadwerkelijk zo is. Ratatouille was de ster van de gelijknamige tekenfilm en de prachtversie die daarin te zien was werd gemaakt door de gevierde Amerikaanse (maar Frans geschoolde) chef Thomas Keller. Traditioneel wordt ratatouille bij lam geserveerd, maar het kan eigenlijk overal bij. Zoals zoveel gerechten is ratatouille de volgende dag nóg lekkerder en kan zowel warm als koud gegeten worden. Hier een makkelijke versie, volgens recept van de bekende Alain Caron (kok, verteller, schrijver, restaurateur, komediant, tv-persoonlijkheid en levensgenieter).

Ingrediënten – 4 personen – 35 minuten
1 aubergine, grof gesneden
1 rode paprika, kern en zaadlijsten verwijderd, grof gesneden
1 courgette, ongeschild, grof gesneden
3 tomaten, grof gesneden
2 uien, grof gesneden
4 el olijfolie
1 teen knoflook, grof gesneden
2 tl Duqqa! ras el hanout (zoet)
zout en peper

Bereiding
Stap 1: Verwarm de olijfolie en fruit knoflook en ui licht. Bak eerst de aubergine mee en voeg daarna de paprika en courgette toe.

Stap 2: Voeg na ongeveer 10 minuten, als alles goed gaar is, de tomaat en de ras el hanout toe en laat het geheel nog 15 minuten doorwarmen.

Stap 3: Belangrijk: als er na die tijd nog te veel vocht aanwezig is in de pan, kook je het geheel wat langer in. Proeven en op smaak brengen met zout en peper.

  Biowinkel4you.nl     14-03-2023 08:32     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.