-
Recept: Paprika met gepofte knoflook en sjalot
Recept: Paprika met gepofte knoflook en sjalot
Met dit recept maak je een aromatisch cadeautje op je bord. Wat extra fijn is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en het makkelijk te maken is!
Ingrediënten - 2 personen
6 sjalotten
1 rode paprika
1 bol knoflook
2 takjes rozemarijn of tijm
1 eetlepel olijfolie
Peper
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 centimeter lengte.
Stap 3: Haal de tenen los van de knoflook.
Stap 4: Halveer de paprika en verwijder pitjes en zaadlijsten.
Stap 5: Pel de sjalotten en halveer ze (laat hierbij de aanzet heel). Verdeel de sjalotten op één helft van beide stukken aluminiumfolie.
Stap 6: Vul de paprikahelften ieder met een takje van het verse kruid en verdeel er de tenen knoflook over. Zet de gevulde paprika’s op de sjalotten.
Stap 7: Schenk de olijfolie erover en bestrooi met wat grof gemalen peper naar smaak.
Stap 8: Vouw het folie dubbel over de groenten heen. Rol de open randjes rondom op. Prik bovenop een paar gaatjes in het folie en bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lekker gaar.
Stap 9: Doe de pakketjes op 2 borden en snijd ze vanaf 1 hoek open. De knoflook is nu zo zacht geworden, dat je het als een pasta uit de teentjes kunt knijpen en over de groenten kunt uitsmeren, heerlijk. Eet smakelijk!
Bron: Nature & More
Met dit recept maak je een aromatisch cadeautje op je bord. Wat extra fijn is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en het makkelijk te maken is!
Ingrediënten - 2 personen
6 sjalotten
1 rode paprika
1 bol knoflook
2 takjes rozemarijn of tijm
1 eetlepel olijfolie
Peper
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 centimeter lengte.
Stap 3: Haal de tenen los van de knoflook.
Stap 4: Halveer de paprika en verwijder pitjes en zaadlijsten.
Stap 5: Pel de sjalotten en halveer ze (laat hierbij de aanzet heel). Verdeel de sjalotten op één helft van beide stukken aluminiumfolie.
Stap 6: Vul de paprikahelften ieder met een takje van het verse kruid en verdeel er de tenen knoflook over. Zet de gevulde paprika’s op de sjalotten.
Stap 7: Schenk de olijfolie erover en bestrooi met wat grof gemalen peper naar smaak.
Stap 8: Vouw het folie dubbel over de groenten heen. Rol de open randjes rondom op. Prik bovenop een paar gaatjes in het folie en bak de pakketjes in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lekker gaar.
Stap 9: Doe de pakketjes op 2 borden en snijd ze vanaf 1 hoek open. De knoflook is nu zo zacht geworden, dat je het als een pasta uit de teentjes kunt knijpen en over de groenten kunt uitsmeren, heerlijk. Eet smakelijk!
Bron: Nature & More
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.