Pasta met gekruide saus, volgens Siciliaans recept

Dit recept komt van Sicilië, en bereid je ook met de door Convivia op Sicilië gemaakte kant-en-klare pastasaus: sugo pronto all’arrabbiata. Met dit recept zet je in een half uur de authentieke smaak van Sicilië op tafel. Buon appetito!

Ingrediënten – 4 personen
400 gram pasta (wij raden penne aan)
1/2 theelepel  komijnpoeder
1 rode  ui
1 fles (250 gram) sugo pronto all’arrabbiata van Convivia
1 citroen
Een paar blaadjes  koriander
2-3 teentjes  knoflook
Extra vergine olijfolie
Zout
Peper

Bereiding
Stap 1: Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de kooktijd die op de verpakking staat aangegeven.

Stap 2: Snijd terwijl de pasta kookt de knoflook en ui fijn en bak ze in een pan goudbruin.

Stap 3: Voeg de kant-en-klare sugo pronto all’arrabbiata en de komijnpoeder toe, en kook de saus op laag vuur tot hij indikt.

Stap 4: Giet de pasta af als deze gaar is en zet apart.

Stap 5: Kook de pasta enkele minuten in de pan met de saus en breng alles op smaak met zout en peper, roer even door.

Stap 6: Voeg als laatste wat verse korianderblaadjes toe.

Klik hier om de kant-en-klare pastasaus: sugo pronto all’arrabbiata of één van de andere pastasauzen of pesto's van Convivia te bestellen.

  Biowinkel4you.nl     10-05-2023 09:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.