Recept: Pompoensoep met rode paprika

Een hartverwarmende soep, gemaakt met producten uit het seizoen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook lekker bij de lunch.

Ingrediënten – 6 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 (grote) butternut pompoen
2 rode paprika's
3 eetlepels olie
1 eetlepel ras en hanout kruiden
2 groente bouillonblokjes
170 gram Griekse yoghurt

Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Pel de uien en snijd in grove stukken. Was de pompen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de paprika's en snijd ze in stukken.

Stap 3: Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij. Meng de olie en de ras el hanout kruiden door de groente.

Stap 4: Bak de groente 30 minuten in de oven.

Stap 5: Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de groente toe aan een pan en giet er 1 liter water en de bouillontabletten op.

Stap 6: Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Stap 7: Schep de soep in kommen en schep op elke kom soep een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

    30-10-2024 09:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.