-
Recept: Pompoensoep met rode paprika
Recept: Pompoensoep met rode paprika
Een hartverwarmende soep, gemaakt met producten uit het seizoen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook lekker bij de lunch.
Ingrediënten – 6 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 (grote) butternut pompoen
2 rode paprika's
3 eetlepels olie
1 eetlepel ras en hanout kruiden
2 groente bouillonblokjes
170 gram Griekse yoghurt
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Pel de uien en snijd in grove stukken. Was de pompen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de paprika's en snijd ze in stukken.
Stap 3: Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij. Meng de olie en de ras el hanout kruiden door de groente.
Stap 4: Bak de groente 30 minuten in de oven.
Stap 5: Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de groente toe aan een pan en giet er 1 liter water en de bouillontabletten op.
Stap 6: Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 7: Schep de soep in kommen en schep op elke kom soep een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!
Een hartverwarmende soep, gemaakt met producten uit het seizoen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook lekker bij de lunch.
Ingrediënten – 6 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 (grote) butternut pompoen
2 rode paprika's
3 eetlepels olie
1 eetlepel ras en hanout kruiden
2 groente bouillonblokjes
170 gram Griekse yoghurt
Bereiding
Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Pel de uien en snijd in grove stukken. Was de pompen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de paprika's en snijd ze in stukken.
Stap 3: Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij. Meng de olie en de ras el hanout kruiden door de groente.
Stap 4: Bak de groente 30 minuten in de oven.
Stap 5: Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de groente toe aan een pan en giet er 1 liter water en de bouillontabletten op.
Stap 6: Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 7: Schep de soep in kommen en schep op elke kom soep een lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.