-
Recept: Portobellosandwich
Recept: Portobellosandwich
Portobello’s zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Maar ze zijn ook dé perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de burger vullen met alles wat jou lekker lijkt. Ga jij deze sandwich binnenkort uitproberen?
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 15 min.
Bio boodschappenlijstje
4 portobellopaddenstoelen
2 eetlepels olie
1 (kleine) ui, heel fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75 gram gepelde walnoten, heel fijngehakt
3 eetlepels grof gehakte peterselie
75 gram vers broodkruim
Peper en zout
Citroensap
Kookgerei
Grillpan, barbeque, tosti-ijzer of oven.
Bereiding
Stap 1: Haal de steeltjes uit de portobello’s en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Bak de fijngehakte steeltjes en walnoten 1 minuut mee.
Stap 2: Roer de peterselie en de broodkruimels erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper en een heel klein beetje citroensap. Laat het mengsel al roerend afkoelen. Voeg als het mengsel wat droog aanvoelt een beetje water toe.
Stap 3: Prik de hoedjes van de paddenstoelen met een vork op 5 plaatsen in, bestrijk ze met de resterende eetlepel olie en wat citroensap en strooi er wat zout over. Sandwich de vulling tussen de paddenstoelen en druk goed aan.
Stap 4: Grillen: Dep eventueel het vrijgekomen vocht van de paddenstoelen en rooster de ‘sandwiches’ op de barbecue in ca. 12 minuten gaar. Keer ze regelmatig om en druk ze telkens met een spatel plat. Halveer de sandwiches. Lekker met een pesto of een linzendip.
Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak portobello sandwiches apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.
Kies voor biologische portobello, dat is lekker voor jou én de wereld
Bij de teelt van biologische portobello’s wordt er geen chemische gewasbescherming gebruikt. Wel zo fijn, want je hoeft de portobello’s alleen even snel af te borstelen. Daarnaast krijgen ze ook meer tijd en ruimte om te volgroeien waardoor ze lekker vol van smaak zijn!
Bron: Bio lekker voor je
Portobello’s zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Maar ze zijn ook dé perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de burger vullen met alles wat jou lekker lijkt. Ga jij deze sandwich binnenkort uitproberen?
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 15 min.
Bio boodschappenlijstje
4 portobellopaddenstoelen
2 eetlepels olie
1 (kleine) ui, heel fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75 gram gepelde walnoten, heel fijngehakt
3 eetlepels grof gehakte peterselie
75 gram vers broodkruim
Peper en zout
Citroensap
Kookgerei
Grillpan, barbeque, tosti-ijzer of oven.
Bereiding
Stap 1: Haal de steeltjes uit de portobello’s en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Bak de fijngehakte steeltjes en walnoten 1 minuut mee.
Stap 2: Roer de peterselie en de broodkruimels erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper en een heel klein beetje citroensap. Laat het mengsel al roerend afkoelen. Voeg als het mengsel wat droog aanvoelt een beetje water toe.
Stap 3: Prik de hoedjes van de paddenstoelen met een vork op 5 plaatsen in, bestrijk ze met de resterende eetlepel olie en wat citroensap en strooi er wat zout over. Sandwich de vulling tussen de paddenstoelen en druk goed aan.
Stap 4: Grillen: Dep eventueel het vrijgekomen vocht van de paddenstoelen en rooster de ‘sandwiches’ op de barbecue in ca. 12 minuten gaar. Keer ze regelmatig om en druk ze telkens met een spatel plat. Halveer de sandwiches. Lekker met een pesto of een linzendip.
Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak portobello sandwiches apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.
Kies voor biologische portobello, dat is lekker voor jou én de wereld
Bij de teelt van biologische portobello’s wordt er geen chemische gewasbescherming gebruikt. Wel zo fijn, want je hoeft de portobello’s alleen even snel af te borstelen. Daarnaast krijgen ze ook meer tijd en ruimte om te volgroeien waardoor ze lekker vol van smaak zijn!
Bron: Bio lekker voor je
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.