-
Recept: Quinoa met bietjes en raapstelen
Recept: Quinoa met bietjes en raapstelen
Met dit kleurrijke lunchgerecht ben je verzekerd van een feestje op je bord! Deze quinoa salade is ontzettend veelzijdig. Fris door de dressing, maar ook hartig door de verschillende groentes.
Lunchgerecht, 4 personen, voorbereidingstijd 30 min., bereidingstijd 20 min., vega
Bio boodschappenlijstje
Sap en rasp van 1 citroen
8 eetlepels olijfolie
4 kleine geschilde en gekookte rode bietjes
200 g quinoa
2 eetlepels bieslook fijngeknipt
3 eetlepels fijngehakte peterselie
250 g raapsteeltjes
50 g verkruimelde feta of geitenkaas
Keukengerei
Mengkommetje
Rasp
(Kaas)schaaf
Slacentrifuge
Bereiding
Stap 1: Klop het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord met 2 eetlepels dressing.
Stap 2: Snijd de andere bietjes in hele kleine blokjes en meng ze in een kommetje met twee eetlepels dressing. Laat de plakjes en blokjes biet een half uurtje staan.
Stap 3: Kook de quinoa in een pan met 400 ml water en wat zout 12-5 minuten, tot het gaar en mooi droog is. Roer de rest van de dressing met de citroensap, peterselie en bieslook door de quinoa en laat het graan afkoelen tot het lauwwarm is.
Stap 4: Snijd de wortels van de raapstelen en was de raapstelen in ruim water. Sla ze vervolgens droog in de slacentrifuge. Snijd de helft fijn.
Stap 5: Leg de plakjes biet en de hele raapstelen op 4 borden. Schep de blokjes biet en de gesneden raapstelen door de quinoa en schep de quinoa salade op de groente op de borden. Strooi de verkruimelde kaas erover. Druppel wat rode bietendressing rond de salade op het bord, voor een extra mooi effect.
Bron: Bio lekker voor je
Met dit kleurrijke lunchgerecht ben je verzekerd van een feestje op je bord! Deze quinoa salade is ontzettend veelzijdig. Fris door de dressing, maar ook hartig door de verschillende groentes.
Lunchgerecht, 4 personen, voorbereidingstijd 30 min., bereidingstijd 20 min., vega
Bio boodschappenlijstje
Sap en rasp van 1 citroen
8 eetlepels olijfolie
4 kleine geschilde en gekookte rode bietjes
200 g quinoa
2 eetlepels bieslook fijngeknipt
3 eetlepels fijngehakte peterselie
250 g raapsteeltjes
50 g verkruimelde feta of geitenkaas
Keukengerei
Mengkommetje
Rasp
(Kaas)schaaf
Slacentrifuge
Bereiding
Stap 1: Klop het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord met 2 eetlepels dressing.
Stap 2: Snijd de andere bietjes in hele kleine blokjes en meng ze in een kommetje met twee eetlepels dressing. Laat de plakjes en blokjes biet een half uurtje staan.
Stap 3: Kook de quinoa in een pan met 400 ml water en wat zout 12-5 minuten, tot het gaar en mooi droog is. Roer de rest van de dressing met de citroensap, peterselie en bieslook door de quinoa en laat het graan afkoelen tot het lauwwarm is.
Stap 4: Snijd de wortels van de raapstelen en was de raapstelen in ruim water. Sla ze vervolgens droog in de slacentrifuge. Snijd de helft fijn.
Stap 5: Leg de plakjes biet en de hele raapstelen op 4 borden. Schep de blokjes biet en de gesneden raapstelen door de quinoa en schep de quinoa salade op de groente op de borden. Strooi de verkruimelde kaas erover. Druppel wat rode bietendressing rond de salade op het bord, voor een extra mooi effect.
Bron: Bio lekker voor je
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.