-
Recept: Rabarberlimonade
Recept: Rabarberlimonade
Toe aan wat verkoeling? Probeer dan eens deze rabarberlimonade, een toppertje op al je zomerfeestjes!
Ingrediënten – voor 2 liter
750 gram rabarber
70 gram ruwe rietsuiker
2 liter water
Bereiding
Stap 1: Snijd de rabarber met schil in blokjes. Zet op het vuur in het water. Laat 10 minuutjes koken. Zeef het pulp. Voeg de suiker toe en zet nog even op het vuur tot alle suiker is gesmolten.
Stap 2: Giet het in schone flessen en sluit af. Veertien dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ook wat gember of andere kruiden (steranijs, kaneel) meekoken met de rabarber voor een extra toets.
Tip: Werk af met lente-ijsblokjes. Die maak je door (on)kruiden en eetbare bloemen in je ijsblokjes te verwerken.
Toe aan wat verkoeling? Probeer dan eens deze rabarberlimonade, een toppertje op al je zomerfeestjes!
Ingrediënten – voor 2 liter
750 gram rabarber
70 gram ruwe rietsuiker
2 liter water
Bereiding
Stap 1: Snijd de rabarber met schil in blokjes. Zet op het vuur in het water. Laat 10 minuutjes koken. Zeef het pulp. Voeg de suiker toe en zet nog even op het vuur tot alle suiker is gesmolten.
Stap 2: Giet het in schone flessen en sluit af. Veertien dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ook wat gember of andere kruiden (steranijs, kaneel) meekoken met de rabarber voor een extra toets.
Tip: Werk af met lente-ijsblokjes. Die maak je door (on)kruiden en eetbare bloemen in je ijsblokjes te verwerken.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.