-
Recept: Rucolafrittata met tomaatjessalsa
Recept: Rucolafrittata met tomaatjessalsa
Een frittata is een Italiaans gerecht van gebakken ei waar je alle kanten mee op kunt. Het lijkt op een omelet, maar dan wat dikker. De Italianen maakten hun kliekjes op in een frittata, en je kan dan eigenlijk ook alles door de frittata gooien! In dit recept combineer je de ei met rucola en een heerlijke salsa van snoeptomaatjes.
Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega
Bio boodschappenlijstje
250 gram snoeptomaatjes
Sap en rasp van ½ citroen
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
Gedroogde gemalen chilipeper
30 gram kruidenboter
150 gram rucola of raapsteeltjes
4 eieren
50 gram geraspte oude geitenkaas
Keukengerei
4 lage ovenvaste schaaltjes, ingevet
Mengkom
Rasp
Bereiding
Stap 1: Snijd de tomaatjes in kwarten en laat ze in een zeef een uur uitlekken. Meng in een kom de tomaatjes met de geraspte citroenschil, de olie, koriander, citroensap, zout en chilipeper naar smaak. Laat de smaken een uur intrekken.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 225ºC. Verwarm de kruidenboter in een kleine koekenpan en schep van het vuur de rucola of raapsteeltjes erdoor. Klop de eieren los met de kaas, en voeg naar smaak zout en (chili)peper toe.
Stap 3: Schep het eimengsel door de rucola/raapsteeltjes. Schenk het mengsel in de ingevette schaaltjes.
Stap 4: Zet de schaaltjes op een rooster in het midden van de oven en laat de frittata in 10-15 minuten gaar worden. Schep een deel van de salsa op de frittata en serveer de rest erbij. Heerlijk met geroosterd brood!
Bron: Bio lekker voor je
Een frittata is een Italiaans gerecht van gebakken ei waar je alle kanten mee op kunt. Het lijkt op een omelet, maar dan wat dikker. De Italianen maakten hun kliekjes op in een frittata, en je kan dan eigenlijk ook alles door de frittata gooien! In dit recept combineer je de ei met rucola en een heerlijke salsa van snoeptomaatjes.
Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega
Bio boodschappenlijstje
250 gram snoeptomaatjes
Sap en rasp van ½ citroen
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
Gedroogde gemalen chilipeper
30 gram kruidenboter
150 gram rucola of raapsteeltjes
4 eieren
50 gram geraspte oude geitenkaas
Keukengerei
4 lage ovenvaste schaaltjes, ingevet
Mengkom
Rasp
Bereiding
Stap 1: Snijd de tomaatjes in kwarten en laat ze in een zeef een uur uitlekken. Meng in een kom de tomaatjes met de geraspte citroenschil, de olie, koriander, citroensap, zout en chilipeper naar smaak. Laat de smaken een uur intrekken.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 225ºC. Verwarm de kruidenboter in een kleine koekenpan en schep van het vuur de rucola of raapsteeltjes erdoor. Klop de eieren los met de kaas, en voeg naar smaak zout en (chili)peper toe.
Stap 3: Schep het eimengsel door de rucola/raapsteeltjes. Schenk het mengsel in de ingevette schaaltjes.
Stap 4: Zet de schaaltjes op een rooster in het midden van de oven en laat de frittata in 10-15 minuten gaar worden. Schep een deel van de salsa op de frittata en serveer de rest erbij. Heerlijk met geroosterd brood!
Bron: Bio lekker voor je
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.