-
Recept: Spaanse asperges
Recept: Spaanse asperges
Voorjaar! En dat betekend asperges! De asperge is een echte seizoen groente. Alleen piepend vers zijn ze het lekkerst. Na ze geschild en heel even gekookt te hebben zijn ze al super smakelijk, zonder toevoegingen dus. Maar de pepertjes in dit recept maken dit aspergerecept lekker pittig.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
750 gram asperges
1 teentje knoflook
Stukje rode peper
3 takjes peterselie
Olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
4 eieren
100 ml halfvolle melk
peper, nootmuskaat
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Stap 2: Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
Stap 3: Kook de asperges in ruim water 6-8 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
Stap 4: Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
Stap 5: Snijd het stukje peper in reepjes.
Stap 6: Was de peterselie en knip het klein.
Stap 7: Fruit de knoflook en de peper in de olijfolie zacht.
Stap 8: Bak de tomatenpuree kort mee.
Stap 9: Voeg de peterselie toe en roer er 4 eetlepels water door.
Stap 10: Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
Stap 11: Laat de eieren al roerend net gaar worden.
Stap 12: Breng de melk aan de kook.
Stap 13: Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Stap 14: Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel erop. Geef de aardappelpuree erbij.
Voorjaar! En dat betekend asperges! De asperge is een echte seizoen groente. Alleen piepend vers zijn ze het lekkerst. Na ze geschild en heel even gekookt te hebben zijn ze al super smakelijk, zonder toevoegingen dus. Maar de pepertjes in dit recept maken dit aspergerecept lekker pittig.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
750 gram asperges
1 teentje knoflook
Stukje rode peper
3 takjes peterselie
Olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
4 eieren
100 ml halfvolle melk
peper, nootmuskaat
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Stap 2: Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
Stap 3: Kook de asperges in ruim water 6-8 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
Stap 4: Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
Stap 5: Snijd het stukje peper in reepjes.
Stap 6: Was de peterselie en knip het klein.
Stap 7: Fruit de knoflook en de peper in de olijfolie zacht.
Stap 8: Bak de tomatenpuree kort mee.
Stap 9: Voeg de peterselie toe en roer er 4 eetlepels water door.
Stap 10: Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
Stap 11: Laat de eieren al roerend net gaar worden.
Stap 12: Breng de melk aan de kook.
Stap 13: Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Stap 14: Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel erop. Geef de aardappelpuree erbij.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.