-
Recept: Spruitjesstamppot met noten
Recept: Spruitjesstamppot met noten
Eten wat het seizoen te bieden heeft, en wat er ook leuk uitziet op het bord? Maak dan vooral eens deze spruitjesstamppot met noten. Niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens erg kleurrijk.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
400 gram spruitjes
5 snoeptomaatjes
50 gram walnoten
100 ml halfvolle melk
peper, nootmuskaat
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Stap 2: Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
Stap 3: Was de tomaatjes en halveer ze. Hak de noten grof.
Stap 4: Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
Stap 5: Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
Stap 6: Voeg de tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat. Meng de noten door de stamppot.
Eten wat het seizoen te bieden heeft, en wat er ook leuk uitziet op het bord? Maak dan vooral eens deze spruitjesstamppot met noten. Niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens erg kleurrijk.
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
400 gram spruitjes
5 snoeptomaatjes
50 gram walnoten
100 ml halfvolle melk
peper, nootmuskaat
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Stap 2: Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water. Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
Stap 3: Was de tomaatjes en halveer ze. Hak de noten grof.
Stap 4: Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
Stap 5: Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
Stap 6: Voeg de tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat. Meng de noten door de stamppot.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.