-
Recept: Stamppot met spitskool en walnoten
Recept: Stamppot met spitskool en walnoten
Met deze stamppot zet je niet alleen een gezonde maaltijd op tafel, door de verschillende kleuren van de groenten ziet het er ook nog eens vrolijk uit!
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
1 kleine spitskool
5 snoeptomaatjes
1 klein rood pepertje
50 gram gepelde walnoten
50 gram verse geitenkaas
2 eetlepels olie
½ groentebouillontablet
1 handje rucola
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Stap 2: Maak de spitskool schoon en snijd de groente in smalle repen.
Stap 3: Was de tomaatjes en halveer ze, snijd het pepertje in smalle reepjes, hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas grof.
Stap 4: Verwarm de olie en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar.
Stap 5: Bak de reepjes peper en de tomaatjes mee.
Stap 6: Breng 150 ml water aan de kook en verkruimel het stuk groentebouillontablet erin.
Stap 7: Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. Schep de groente erdoor.
Stap 8: Meng de helft van de walnoten en de geitenkaas door de stamppot. Strooi de rest van de geitenkaas, walnoten en een handje rucola erover als het op het bord ligt.
Bron: Voedingscentrum
Met deze stamppot zet je niet alleen een gezonde maaltijd op tafel, door de verschillende kleuren van de groenten ziet het er ook nog eens vrolijk uit!
Ingrediënten – 2 personen
600 gram aardappelen
1 kleine spitskool
5 snoeptomaatjes
1 klein rood pepertje
50 gram gepelde walnoten
50 gram verse geitenkaas
2 eetlepels olie
½ groentebouillontablet
1 handje rucola
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Stap 2: Maak de spitskool schoon en snijd de groente in smalle repen.
Stap 3: Was de tomaatjes en halveer ze, snijd het pepertje in smalle reepjes, hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas grof.
Stap 4: Verwarm de olie en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar.
Stap 5: Bak de reepjes peper en de tomaatjes mee.
Stap 6: Breng 150 ml water aan de kook en verkruimel het stuk groentebouillontablet erin.
Stap 7: Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. Schep de groente erdoor.
Stap 8: Meng de helft van de walnoten en de geitenkaas door de stamppot. Strooi de rest van de geitenkaas, walnoten en een handje rucola erover als het op het bord ligt.
Bron: Voedingscentrum
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.