Recept: Wok van pastinaak en witlof

Wat kan je klaarmaken met de groenten van de winter? Daar weten wij het antwoorde op! Een heerlijk biologisch wokgerecht met onder andere pastinaak, witlof en wortels.

Ingrediënten – hoofdgerecht voor 4 personen
2 teentjes knoflook
een duimgroot stuk gember
1 rood pepertje
2 grote pastinaken
4 stronkjes witlof
4 wortels
1 el kokosolie
1 el tamari (= sojasaus)
een klein bosje koriander
2 el geroosterde pindanoten
peper en zout

Bereiding
Stap 1: Hak de knoflook, de gember en de helft van het pepertje fijn. Snijd de andere helft in reepjes en bewaar ze voor de garnering.

Stap 2: Snijd de pastinaak, de witlof en de wortels in juliennereepjes. (Tip: Voor de pastinaak en de wortels gebruik je het best een mandoline of een juliennesnijder)

Stap 3: Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan. Stoof de knoflook, peper en gember aan en voeg de pastinaak toe. Voeg na 3 minuten de wortels en de witlof toe en blus het geheel met sojasaus.

Stap 4: Breng op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte koriander, geroosterde pindanoten en een paar reepjes rode peper.


Bron: Velt.nu
 
  Biowinkel4you.nl     18-01-2023 10:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.