-
Recept: Zelf hummus maken
Recept: Zelf hummus maken
Zelf de lekkerste biologische hummus maken? Dit is het recept! Hummus is lekker voor bij de borrel, op je brood of wrap.
Ingrediënten
150 gram gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook
100 gram tahin sesampasta (zonder zout)
1 theelepel gemalen komijnzaad
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel za'atar, gedroogde tijm of sesamzaad
Bereiding
Stap 1: Week de kikkererwten minstens 8 uur in ruim water. Bewaar ze eventueel in de koelkast.
Stap 2: Kook de kikkererwten in schoon water totdat ze uit elkaar vallen, ongeveer 50 minuten.
Stap 3: Kook de laatste paar minuten de ongepelde knoflooktenen mee.
Stap 4: Giet de kikkererwten af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
Stap 5: Laat de kikkererwten afkoelen.
Stap 6: Pureer de kikkererwten in een keukenmachine samen met de gepelde knoflooktenen, de tahin, komijn en citroensap.
Stap 7: Voeg geleidelijk wat kookvocht (misschien is 100 ml niet nodig) toe om de hummus smeuïg te maken.
Stap 8: Verdeel wat hummus met de bolle kant van een lepel op een bord en garneer met een beetje olijfolie, komijn en za'atar naar smaak.
Stap 9: Lekker om stukjes pita of groente in te dippen.
Tip: Je kan ook kikkererwten uit pot gebruiken. Gebruik dan 400 gram gare kikkererwten.
Zelf de lekkerste biologische hummus maken? Dit is het recept! Hummus is lekker voor bij de borrel, op je brood of wrap.
Ingrediënten
150 gram gedroogde kikkererwten
2 teentjes knoflook
100 gram tahin sesampasta (zonder zout)
1 theelepel gemalen komijnzaad
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel za'atar, gedroogde tijm of sesamzaad
Bereiding
Stap 1: Week de kikkererwten minstens 8 uur in ruim water. Bewaar ze eventueel in de koelkast.
Stap 2: Kook de kikkererwten in schoon water totdat ze uit elkaar vallen, ongeveer 50 minuten.
Stap 3: Kook de laatste paar minuten de ongepelde knoflooktenen mee.
Stap 4: Giet de kikkererwten af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
Stap 5: Laat de kikkererwten afkoelen.
Stap 6: Pureer de kikkererwten in een keukenmachine samen met de gepelde knoflooktenen, de tahin, komijn en citroensap.
Stap 7: Voeg geleidelijk wat kookvocht (misschien is 100 ml niet nodig) toe om de hummus smeuïg te maken.
Stap 8: Verdeel wat hummus met de bolle kant van een lepel op een bord en garneer met een beetje olijfolie, komijn en za'atar naar smaak.
Stap 9: Lekker om stukjes pita of groente in te dippen.
Tip: Je kan ook kikkererwten uit pot gebruiken. Gebruik dan 400 gram gare kikkererwten.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.