-
Blog
Recept: Hummus van adukibonen van GreenAge Hummus, ook wel houmous genoemd, is een tapenade, spread, dip die meestal op basis van kikkererwten, sesampasta, knoflook en olijfolie is. Maar je kan hem ook van adukibonen maken! Ingrediënten 100 gram GreenAge adukibonen 1 eetlepel tahin sesampasta 1 knoflookteen, geperst een flinke scheut extra vergine olijfolie het sap van 1 – 2 citroenen de blaadjes van 6 stelen peterselie, fijngehakt peper en zout paprikapoeder Bereiding Stap 1: Spoel de adukibonen in een vergiet of zeef onder koud stromend water. Stap 2: Doe ze in een kom en doe er koud water bij tot ze ca. 2 cm onder staan, laat 8 uur weken (het makkelijkst is om dit de avond ervoor te doen zodat de adukibonen ’s nachts weken of doe het ’s ochtends als je de hummus ’s avonds...
Recept: Gegrilde Zoete Aardappel Nog even genieten van de nazomer? Dat kan met dit recept! Je kan de zoete aardappel zowel op de barbecue als in de oven bereiden. Ingrediënten Zoete aardappels Olijfolie Zout Verse tijm en dille Tzatziki Mosterd Bereiding Snijd de zoete aardappels in dikke schijven en besprenkel ze met olie, zout en verse tijm. Pak ze in aluminiumfolie in en leg deze gedurende 45 minuten op de BBQ (bakken in de oven kan ook). Zodra de aardappels boterzacht zijn, serveer deze dan met tzatziki of Griekse yoghurt, mosterd en verse dille erop. Tip: voeg vers geraspte citroenschil, citroensap en Mexicaanse kruiden toe aan gekookte zoete aardappel. Bron: Nature & More
Demeter en dierenwelzijn Het Demeter-keurmerk wordt wereldwijd gebruikt en normen worden vastgesteld in een democratisch proces met alle landen die actief zijn met biodynamische landbouw waaronder Nederland. Alle producten met het Demeter keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast als aanvulling voldoen aan de Demeter normen ontvangen na de controle een Demeter certificaat en mogen het Demeter keurmerk voeren. Op biodynamische boerderijen krijgen dieren de ruimte om maximaal natuurlijk gedrag vertonen. Dat betekent bijvoorbeeld dat koeien en geiten hun hoorns mogen behouden (alle koeien en geiten hebben van nature namelijk hoorns). Ook voor kippen gelden aanvullende regels op de Europese bio wetgeving....
Recept: Tartaar op z’n Hollands Moet tartaar niet rauw gegeten worden? Als we de Fransen moeten geloven natuurlijk wel. Maar een tartaartje kan ook een heerlijk stukje vlees zijn om te verwerken in een oer Hollandse maaltijd met aardappels en groente. We hebben dan ook een recept van wat er heerlijk bij een lekker stukje Demeter tartaar van Onze Bio Slager past! Ingrediënten Tartaartjes Zout Peper Rozemarijn Tijm Knoflook Krieltjes Sperziebonen Bereidingswijze Om te beginnen pakken we een ovenschaal waar we alle krieltjes indoen. Hierover gaat een deel van de rozemarijn, tijm en een snufje peper en zout. Besprenkel dit met een goede scheut olijfolie. Dit gaat vervolgens voor 35-40 minuten in een oven van 180 graden. Vervolgens moeten de boontjes gekookt worden totdat ze beetgaar zijn. Deze...
Demeter vlees van Onze Bio Slager Het vlees dat wij verkopen komt van Onze Bio Slager. Het rundvlees van Onze Bio Slager is naast SKAL- (=biologisch, het groene blaadje) ook nog eens Demeter-gecertificeerd (=biologisch-dynamisch). Demeter Biologisch-dynamisch werkende boeren, tuinders en verwerkers voldoen aan de wettelijke biologische eisen en daarbovenop gelden specifieke Demeter eisen voor dierenwelzijn, bodemkwaliteit, natuur en landschap en het zover mogelijk sluiten van kringlopen voor mest en voer. Het meeste veevoer wordt op het eigen bedrijf verbouwd. Voor rundveebedrijven geldt dat 80% van het voer van het eigen bedrijf moet komen (dit is 20% meer dan voor alleen biologisch gecertificeerde rundveebedrijven). Daarnaast krijgen kalveren op een biologisch-dynamische boerderij de eerste drie maanden verse,...
Recept: Paprika met gepofte knoflook en sjalot Met dit recept maak je een aromatisch cadeautje op je bord. Wat extra fijn is, is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en het makkelijk te maken is! Ingrediënten - 2 personen 6 sjalotten 1 rode paprika 1 bol knoflook 2 takjes rozemarijn of tijm 1 eetlepel olijfolie Peper Bereiding Stap 1: Warm de oven voor op 200°C. Stap 2: Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 centimeter lengte. Stap 3: Haal de tenen los van de knoflook. Stap 4: Halveer de paprika en verwijder pitjes en zaadlijsten. Stap 5: Pel de sjalotten en halveer ze (laat hierbij de aanzet heel). Verdeel de sjalotten op één helft van beide stukken aluminiumfolie. Stap 6: Vul de paprikahelften ieder met een takje van het verse kruid en verdeel er...
Waarin onderscheidt biodynamische voeding zich van biologische voeding? Omdat biodynamische producten zo min mogelijk worden bewerkt, blijft de vitale waarde van voeding zoveel mogelijk behouden. Enkele voorbeelden: groente- en fruitsappen komen nooit uit concentraat. Dit indikken en vervolgens weer aanlengen met water gebeurt veel bij sinaasappelsap en tomatenpuree. Van biodynamische sappen weet je zeker dat het na het persen zonder deze bewerking de fles in gaat. En melk wordt niet gehomogeniseerd (daarbij wordt de melk door een nauwe opening geperst zodat vetdruppeltjes verkleinen en zich beter door de melk verdelen). Daarom heeft BD-melk een romige kraag. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Demeter-melk onder andere meer aminozuren bevat. Deze melkt smaakt als… melk. Ook zijn in producten met het...
Maak kennis met: Horizon Natuurvoeding Wij hebben er als Biowinkel4you.nl bewust voor gekozen om producten van Horizon Natuurvoeding te verkopen. Horizon Natuurvoeding is gespecialiseerd in de productie van biologische notenpasta's en de import van biologische noten, zuidvruchten en zaden. Alle Horizon notenpasta’s, noten, zuidvruchten en zaden zijn voorzien van het Europees biologisch keurmerk. Controle vindt plaats volgens Verordening (EG) Nr. 834/2007. De lat ligt hoog wat betreft de kwaliteit. Daarom worden bijna alle grondstoffen direct in het land van oorsprong gekocht. Meestal van boeren en verwerkers met wie al jarenlang samengewerkt wordt. Zo zijn de Horizon biologische abrikozen, vijgen, rozijnen en hazelnoten afkomstig van het Good Food project in Turkije. Horizon Natuurvoeding is één van...
Recept: Pastinaak met zeezout en olijfolie Serveer dit heerlijke bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken vis of geroosterd vlees. Ingrediënten - 2 personen - 15 minuten ca. 300 g pastinaak 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel citroensap 2 theelepels zout Bereidingswijze Stap 1: Schil de pastinaak dun met een dunschiller en snijd in reepjes. Stap 2: Schep om met de olie en het zout. Stap 3: Doe de pastinaak in een ruime schaal en sprenkel er 1 - 2 eetlepels water over. Stap 4: Laat de pastinaak in de magnetron afgedekt gaar worden in 3 - 4 minuten op 750 Watt. Stap 5: Laat het afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren. Stap 6: Bedruppel de pastinaak met wat citroensap. Eet smakelijk Bron: Nature and More
Kies je voor biologisch, dan kies je voor een gezonde bodem Wist je dat een veerkrachtige bodem boeren helpt om ook bij steeds extremer weer voedsel te produceren? Voedselgewassen maken met hun lange wortels de bodem tot op een diepe laag luchtig. Ook de grotere diversiteit in biologische bodems zorgen voor een luchtige bodem. Als het hard regent, werkt deze bodem als een spons. Dit voorkomt overstromingen. Het resultaat? Uit onderzoek bleek dat in jaren met extreem weer (extreme droogte of zware regenval) de opbrengsten in een biologisch systeem zelfs tot 30% hoger kunnen zijn dan in een gangbaar landbouwsysteem. #biologisch #duurzaam #sociaal Bron: Bionext, 1-9-2022
Boer plukt vruchten van gezonde bodem tijdens droogte Door het neerslagtekort van de afgelopen maanden is veel landbouwgrond schraal en droog. Veel boeren hebben last van de aanhoudende droogte en moeten continue beregenen om de schade te beperken. Desondanks zien veel biologische boeren dat hun bodem de droogte goed doorstaat: het organische materiaal in de grond houdt meer vocht vast. Dat terwijl in Nederland in veel bodems het gehalte organische materiaal juist fors daalt. Een groot risico voor de toekomstige landbouw, aangezien 95% van ons voedsel uit de bodem komt. Om te voorkomen dat de bodemkwaliteit verder wordt aangetast, moeten we meer investeren in onze bodem. Intensief gebruik van de bodem, zoals het gebruik van bestrijdingsmiddelen, overmatig gebruik van (kunst)mest, intensieve teelten en zware machines,...
Recept: Guacamole Heerlijk uit de Mediterrane keuken en ook nog eens voedzaam. Je kan het als dip gebruiken met nachos of lekker als spread op je brood. Ingrediënten 2 tomaten 2 rijpe avocado’s ½ ui 1-2 rode pepers Sap van 1 limoen Bereiding Snijd en mix alle ingrediënten. Breng op smaak met limoensap, zout, vers gemalen peper en knoflook. Serveer direct! Bron: Nature and More
Recept: Havermoutkoekjes van Landgoed Velhorst Deze havermout banaan koekjes van Winny van de Velhorst zijn snel en makkelijk te maken. Een lekker tussendoortje zonder toegevoegde suikers. Tip: gebruik de biologische havermout van Landgoed Velhorst voor deze heerlijke koekjes. Ingrediënten 1 rijpe banaan 150 gram havermout handje rozijnen (optioneel) Bereidingswijze Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Stap 2: Prak de banaan en meng de havermout en rozijnen er goed door heen. Stap 3: Kneed van het beslag kleine koekjes en leg deze op de bakpapier. Het beslag kan uit elkaar vallen. Vorm dan de koekjes gewoon op de bakplaat. Stap 4: Zet ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Daar krijg je toch trek van? Bestel hier dan ook snel jouw...
Schulp vruchtensappen Wie kent ze niet, de biologische sappen van Schulp. Van appelsap tot krachtsap, ze maken het allemaal! Biologisch Voor alle biologische sappen wordt natuurlijk biologisch geteeld fruit gebruikt, van erkende en vertrouwde telers uit de regio, die SKAL gecertificeerd zijn. Schulp is zelf ook SKAL gecertificeerd voor het verwerken van biologisch fruit. Natuurlijk komen er regels bij kijken om de betrouwbaarheid van het keurmerk te borgen, maar het grootste verschil met niet-biologisch sap is de teeltwijze bij de fruitteler. Biologisch fruit krijgt namelijk de tijd om te groeien. Er worden geen kunstmatige hulpmiddelen gebruikt om het groeiproces te versnellen. Dit zie je onder meer terug in de betere structuur van het fruit, waardoor het zich makkelijker laat persen. De ervaring leert dat dit de smaak...
Biologische of plantaardige zuivel, wat is de mooiste boodschap? In de winkel sta je voor een enorm aanbod aan soorten (plantaardige) melk. Maar hoe maak je nu de beste keuze? Gangbaar, plantaardig, fairtrade of biologisch? Allemaal zuivel, maar toch net even anders in zowel smaak, productiemethode als milieu-impact. Hoe zit dat? De belangrijkste verschillen lees je in dit artikel. Biologische of gangbare zuivel? De verschillen tussen biologische en gangbare zuivel zijn misschien niet altijd even zichtbaar, maar ze zijn er wel. Een biologische melkveehouder moet aan veel strenge eisen voldoen, om het biologische keurmerk te mogen dragen. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische middelen en antibiotica ter preventie van ziekten. Daarnaast gebruikt de biologische veehouder alleen biologisch...
Recept: Spicy bloemkool Deze salade op Indiase wijze is perfect als bijgerecht bij een curry. Door rijst toe te voegen kunt u het tevens als vegetarische curry serveren. Ingrediënten 1 bloemkool 1 rode peper 3 cm verse gember 2 tl paprikapoeder Stukje verse kurkuma 1 tl laos 3 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 el zonnebloemolie 100 ml kraanwater 15 gram verse koriander Bereiding Stap 1: Snijd de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snijd in ringetjes. Stap 2:Schil de gember en kurkuma en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, laos, gemalen koriander, olie en eventueel zout. Stap 3: Bak het kruidenmengsel 5 min. op laag vuur in een koekenpan. Voeg de bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Stap...
Het Blauwe Huis Het Blauwe Huis is al sinds 1976 specialist in het telen, drogen en selecteren van biologische en biodynamische kruiden. De missie van Het Blauwe Huis is om de bodem te verbeteren, want ‘onze planeet is de bron van al het leven’, en daar wil Het Blauwe Huis dan ook goed voor zorgen. Met eigen kruidenteelt, op akkers in Ruinerwold, heeft Het Blauwe Huis de kans om rechtstreeks bij te dragen aan een betere aarde. De eigen teelt vormt letterlijk en figuurlijk de bodem onder het bedrijf. Door zelf te telen investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in plantenkennis en -kwaliteit. De eigen teelt garandeert honderd procent zekerheid over hoe en wanneer er wordt gezaaid en geoogst. Met het teeltplan wordt tevens gezorgd dat alle gewassen rouleren op het land, waardoor de bodem telkens weer in...
Volksfeest in Winterswijk Afgelopen weekend was het jaarlijkse volksfeest in Winterswijk. Één van de onderdelen van het volksfeest is het bloemencorso op vrijdag- en zaterdagochtend. Vrijdag waren we gewoon aan het werk, maar hebben toch even een pauze ingelast om naar het bloemencorso te kijken. Wat het voor ons extra speciaal maakte, was dat onze collega Lianne met één van de muziekverenigingen meeliep met de optocht. Konden we ook nog even meedansen op de vrolijke klanken!
Test... De slowjuicer Wij proberen onze producten zo veel mogelijk op maat in te kopen, maar soms ontkomen we er helaas niet aan dat we producten in grotere hoeveelheden moeten inkopen en dat er wat over blijft. Weggooien van deze producten doen we uiteraard niet! We maken er onze 'fruithapjes' en soep van, en regelmatig maken we smoothies, taart of cake van de overgebleven producten. Maar je kan nog meer met groente en fruit maken dan alleen maar dingen om op te eten. Je kan er ook sapjes van maken. En daarom hebben wij afgelopen week kennis gemaakt met de slowjuicer. Slowjuicers persen langzaam en gecontroleerd sap uit fruit of groente. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Het was even spannend, want:...
Recept: Sap van rode biet, appel en gember Met een rode biet, appels en gember zet je eenvoudig een heerlijk en gezond sapje in elkaar. Ingrediënten 1 gekookte rode biet 2 appels 2cm verse gember Sapcentrifuge Bereiding Schil de appels en gember. Snijd de biet, appel en gember in stukjes. Doe alles samen in de sapcentrifuge en mix tot een vloeibaar geheel. Heerlijk en gezond! Bron: Nature & More
Bonte Bentheimers en kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst De Bonte Bentheimer Buiten varkens spelen een belangrijke rol in de kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst. Na de oogst van de gewassen eten de varkens de resten van het gewas, de wortels van de (on)kruiden en de engelingen. Ze wroeten de grond om en bemesten deze. Het stro wordt gebruikt in de stal voor het vee en wordt samen met de vaste mest gebruikt op de akkers.De reststromen van de geschoonde granen en de bierbostel van het Velhorster bier worden eveneens gebruikt als voer voor de varkens. De varkens mogen op een natuurlijke manier, in eigen tempo opgroeien op Landgoed Velhorst. Een langzame groei en structuurrijk voedsel zorgen voor vlees van hoge kwaliteit. Van het vlees van de varkens wordt de droge worst gemaakt. Klik hier om de droge...
Meer dan een appeltje voor de dorst Bij een fruitbedrijf houd je wel eens appels over, omdat ze bijvoorbeeld beurze plekjes hebben. Weggooien vinden wij zonde en doen wij dan ook niet, want je snijd de beurze plekjes weg en de rest van de appel is perfect. Naast dat wij de appels uit de hand eten en ze verwerken in onze fruithapjes voor in de pauze, is het ook wel eens leuk om er iets anders mee te maken. Daarom hebben wij er afgelopen week een appelcake van gemaakt. Hij was zo lekker dat hij op was voordat we het wisten!
Recept: Aardappelsalade met biologische Vitabellas van de Velhorst Met dit recept van Winny, van de Velhorst, zet je in een handomdraai een heerlijke biologische aardappelsalade met Vitabella aardappelen, uien en verse kruiden op tafel. Je kunt de salade makkelijk van te voren maken en is heerlijk als bijgerecht. Dan smaakt het nog lekkerder! Ingrediënten - 2 personen 4 middelgrote Vitabella aardappelen 1 ui verse peterselie verse bieslook 2 eetlepels mayonaise Bereiding Stap 1: Was de aardappelen in de schil. Stap 2: Snijd de aardappelen in blokjes. Stap 3: Kook de aardappelen ca. 15 minuten (niet te gaar). Stap 4: Snijd de uien en de verse kruiden fijn. Stap 5: Doe de aardappelen, uien en verse kruiden in een schaal. Voeg eventueel wat peper en zou toe. Stap 6: Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en...
Het verhaal achter de jam van Fiordifrutta In 1923 begon het verhaal van Rigoni di Asiago op de hoogvlakte van Asiago, in het noorden van Italië, met de honing van oma Elisa. De familie besloot al haar passie en ervaring te gebruiken om natuurlijke, goede en authentieke producten te creëren. De familie heeft er altijd voor gekozen om uitsluitend met biologische grondstoffen van de hoogste kwaliteit te werken, om producten te maken die eerlijk zijn voor mensen en voor het milieu. Het motto van de familie is dan ook: ’Kiezen voor biologisch zonder een enkel compromis te sluiten betekent geloven in een betere, duurzame toekomst voor de consumenten van vandaag en de generaties van morgen.’. Sinds 1996 brengt Rigoni di Asiago fruitbeleg onder de naam Fiordifrutta op de markt (Fiordifrutta betekent...
Recept: Yoghurtijsjes bosvruchten Met dit recept van Fiordifrutta maak je in een handomdraai heerlijk verfrissende ijsjes. Ingrediënten – 4-6 ijsjes 300 gram Griekse yoghurt 2 grote eetlepels bosvruchten jam (of wilde blauwe bosbessen jam) 10-tal blaadjes verse munt, fijngehakt Bereiding Stap 1: Meng de yoghurt met de jam en de verse munt. Stap 2: Doe het mengsel in ijslollyvormpjes en zet 3 uur in de diepvries. Stap 3: Genieten maar! Bron: Rigoni di Asiago
Hoe zit het nu precies met het stikstofprobleem? Bij scheikunde en biologie leer je dat stikstof (N) de grote aanjager is voor de groei van planten. Maar ook weten we dat voor een gezonde bodem, en daarmee gezond voedsel, niet alleen N maar ook organische stof (met veel koolstof, andere mineralen en verbindingen, etc.) van groot belang is. Bij veel N (uit kunstmest en dierlijke mest) kan het organische stofgehalte van de bodem achteruitgaan, overige stoffen beperkend worden en er (te) hoge N-verliezen zijn naar lucht, grond- en oppervlaktewater; een kwestie van balans dus. Biodynamische (BD) boeren gebruiken vooral eigen stromest dat minder N bevat. Oogstresten en maaisel zorgen dat er extra organische stof aan de bodem wordt toegevoegd. Ook hebben ze veel minder uitstoot van N omdat ze veel minder dieren houden per...
Soep en smoothies Met warm zomerweer zweet je meer dan anders. Het is daarom belangrijk voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Met warm weer doe je er goed aan om ten minste 2 liter water op een dag te drinken (bron: voedingscentrum). Naast water, koffie en thee hebben wij afgelopen week ook van soep en smoothies genoten om wat extra vocht binnen te krijgen. Iedereen was enthousiast om te helpen met het maken. Terwijl een aantal bezig waren met het snijden van de groenten voor de soep, waren anderen bezig met het snijden van het fruit voor de smoothie. En we hebben niet alleen goed voor het lichaam gezorgd met deze lekkere creaties, het was vooral ook heel leuk om samen te maken en er vervolgens van te genieten :)
Recept: Paddenstoelensalade met spinazie en amandelen Deze Aziatische salade heb je in een handomdraai gemaakt. Perfect als lunch of als voorgerecht. Ook erg lekker als hapje bij de borrel op een stukje toast! 4 personen, bereidingstijd 15 minuten Ingrediënten 350 gram kastanjechampignons 200 gram spinazie, gewassen 160 gram geroosterde amandelen, gehakt 6 takjes peterselie, geplukt en gehakt Ingrediënten dressing 1 teentje knoflook, geraspt 2 eetlepels extra virgine olijfolie 1/2 citroen peper en zout Bereiding Stap 1: Snijd de champignons in zo dun mogelijke plakjes en bak ze heel kort Stap 2: Meng de knoflook met de helft van de olie met het sap van de citroen, de helft van de peterselie en de knoflook, marineer hier de champignons in en maak op smaak met peper en zout, laat 5...
Recept: Komkommer-kiwi smoothie Van komkommer, kiwi, munt en appelsap maak je in een handomdraai een verfrissende smoothie! Ingrediënten 1 kiwi 250 g komkommer Een handje verse muntblaadjes 200 ml appelsap Bereiding Schil eerst de kiwi en snij het in stukjes. Was de komkommer en haal de schil eraf als je dat wilt. Na het wassen en drogen, snij de muntblaadjes in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten inclusief de appelsap in een blender en meng het goed door elkaar. Bron: Nature & More
Wij houden het hoofd koel! De temperatuur liep afgelopen week weer hoog op, maar wij wisten het hoofd koel te houden. We hebben namelijk weer heerlijke verfrissende smoothies gemaakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Met kiwi's, bananen, sinaasappelsap en ijs wisten wij weer een heerlijke, feestelijke creatie te maken :)
Recept: Koude courgettesoep van Landgoed Velhorst Het recept voor deze verfrissende koude soep komt van Winny van de Velhorst. Hij is heerlijk tijdens een warme zomerdag en eenvoudig te bereiden met biologische courgette, munt en oregano. Ingrediënten 1 l groentebouillon 1 grote courgette, in kleine stukken 1 ui, kleingesneden 1 teentje knoflook 10 blaadjes munt 3 takjes oregano 1 dessertlepel Italiaanse kruiden 1 el crème fraîche 1 el koolzaadolie Bereiding Stap 1: Verwarm de koolzaadolie in een pan en bak de ui en knoflook even aan. Stap 2: Voeg de courgette, fijngesneden munt, oregano en kruiden toe, schep om en blus af met de bouillon. Stap 3: Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken. Stap 4: Maak de soep fijn met een staafmixer (of in de blender). Stap 5: Laat de...
Maak kennis met de Shower Bars van Weleda De Shower Bars van Weleda zijn de perfecte combinatie tussen een duurzaam moment en een heerlijke wellness-ervaring. De biologisch afbreekbare formule van 100% natuurlijke ingrediënten reinigt mild en de romige zeep verrijkt met biologische shea butter en plantaardige glycerine verzorgt je huid. De huidverdraagzaamheid van deze body bar is dermatologisch bewezen. Wat ook heel fijn is, is dat ze microplasticvrij zijn! Je spoelt ze dus met een gerust hart van je af, het doucheputje in. Bestel jouw Shower Bars hier .
Nieuw uit de regio: volle kwark van Rauw Power Vanaf deze week is de volle kwark van Rauw Power ook bij ons verkrijgbaar. Deze kwark wordt gemaakt van rauwe melk. Hierin blijven alle hittegevoelige enzymen en natuurlijk aanwezige bacteriën intact. Deze dragen bij aan de rijke smaak, wat bij kazen ook wel als "terroir" wordt aangeduid. De volle melk fermenteert minimaal 24 uur. Het lebstremsel zorgt ervoor dat de kwark na fermentatie beter kan uitlekken voor een extra romige smaak. Het geeft ook een betere smaak en zachtere structuur dan microbieel stremsel. Daarnaast wordt er geen geen melkpoeder aan toegevoegd. Dit maakt de structuur wederom zacht en romig. Klik hier om hem te bestellen. Eet smakelijk!
Recept: Fruitspiesjes met zomerfruit Deze fruitspiesjes zijn niet alleen leuk om te maken, lekker om op te eten, maar staan ook nog eens feestelijk op tafel bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje! Ingrediënten Stukje watermeloen 4 aardbeien 50 gram blauwe bessen 2 eetlepels halfvolle yoghurt Kaneel Materialen 3 lange prikkers Bereiding Stap 1: Snijd uit het stuk watermeloen figuurtjes of blokjes. Stap 2: Was de aardbeien en bessen. Stap 3: Steek het fruit aan lange prikkers en leg ze op 2 bordjes. Schep er een lepel yoghurt bij en stuif er wat kaneel over. Ingrediënten over? Watermeloen: Verpak een stuk watermeloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Maak van de rest van de meloen een fruitsalade. Lekker met aardbeien, frambozen, bessen, blokjes peer,...
Recept: Pastasalade met gegrilde groenten Proef de zomer met deze heerlijke pastasalade met gegrilde groenten! 4 personen, bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne) 4 eetlepels pesto 1 dl witte wijnazijn 1 aubergine, in plakken 2 rode paprika’s, in repen 3 courgettes, in de lengte in plakken 3 eetlepels olijfolie zout peper verse basilicum Bereiding Stap 1: Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en bewaar 1 dl kookwater voor het maken voor de saus. Stap 2: Roer door het kookwater de pesto, witte wijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 eetlepels van de saus achter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit circa 20 minuten intrekken. Stap 3: Bestrijk de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette met...
Bingo Als startschot voor de vakantie hebben wij, nadat we met elkaar soep hadden gegeten, een bingo gehouden. En wat was het gezellig! Het meedoen was uiteraard belangrijker dan het winnen, maar wat was iedereen fanatiek en geconcentreerd bezig. Uiteindelijk is iedereen met een prijs naar huis gegaan. Wat een feest! :)
Recept: Karnemelk-ijsjes De zonnige dagen zijn weer begonnen! Tijd over én zin om iets lekkers te maken? Duik (met je kinderen) de keuken in voor deze karnemelk-ijsjes. Deze ijsjes zijn snel gemaakt en lekker verfrissend. Tussendoortje of dessert, 6 stuks, bereidingstijd 15 min. Bio boodschappenlijstje 75 ml water Groene schil van 1 limoen 75 gram rietsuiker 400 ml karnemelk of acidophilusmelk Kookgerei Vormpjes voor likijsjes Bereiding Stap 1: Breng het water aan de kook. Leg de limoenschillen erin, neem de pan van het vuur en laat de schillen ca. 10 minuten in het water trekken. Stap 2: Verwijder de schillen, breng het water opnieuw aan de kook en los de suiker in het water op. Laat de siroop afkoelen en roer de karnemelk erdoor. Stap 3: Schenk de karnemelk in de ijsvormpjes en laat ze...
Recept: Bread en butterpudding met aardbeien Bread & butterpudding is een echte Engelse klassieker. Perfect als dessert, maar ook hartstikke geschikt als ontbijt in het weekend. Het is een smakelijke manier om je oude sneetjes brood te gebruiken, én om te genieten van verse, biologische aardbeien. Ontbijt of nagerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min., vega Bio boodschappenlijstje 500 gram aardbeien 3 eieren 75 gram suiker Geraspte schil van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap 225 ml melk 8 sneetjes (oud) brood Keukengerei Rechthoekige ovenschaal (ca. 1½ liter) Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en halveer de rest. Stap 2: Klop de eieren met de suiker goed los. Klop de melk, de citroenschil en het citroensap...
Mislukt?! Of bijzonder en bijzonder lekker voor in de soep! Op woensdag is het soep-dag bij ons. Er wordt dan een grote pan verse soep gemaakt, natuurlijk met biologische ingrediënten uit onze eigen biowinkel. De heerlijke geur trekt door het hele pand en tijdens de lunchpauze genieten we met het hele team van de soep. Er zijn zelfs collega's die niet hoeven te werken, die speciaal voor de soep even langskomen. De soep van afgelopen woensdag heeft echter wel weer een mooi verhaal. In de soep is namelijk een bijzonder worteltje beland. Het leek namelijk net of de wortel een tweede einde had. "Een mislukte wortel" was dan ook de eerste reactie van de chef van de week. Wij noemen hem eerder bijzonder. Bijzonder en bijzonder lekker voor in de soep!
Wauw, wat zijn wij trots! Biowinkel4you.nl is door de Europese Commissie goedgekeurd om gedurende het European Green Leaf -jaar van de gemeente Winterswijk, samen te werken aan een duurzame toekomst. De Europese Commissie heeft deze prijs in 2008 ingesteld voor kleinere gemeenten en steden (20.000-100.000 inwoners) die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat . Door jouw boodschappen bij Biowinkel4you.nl te doen, draag je bij aan de biologische, duurzame en sociale impact die Biowinkel4you.nl maakt!
Recept: Quinoasalade met bospeen Deze quinoasalade heeft bijna alle kleuren van de regenboog en is onweerstaanbaar door de rijke smaken! De granaatappelpitjes zorgen voor een vleugje zoet en geven net dat extra beetje schwung dat een salade soms nodig heeft. Hoofdgerecht, 4 personen, 25 min. bereiding + 40 min. oventijd. Bio boodschappenlijstje 1 bos bospeen, geschrapt 3 el olijfolie 250 gram quinoa 2 rode uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 200 gram spinazie pitjes van een halve granaatappel fijngehakte oranje schil van 1 sinaasappel 150 g feta (of 100 g gemengde noten) zout en peper naar smaak Kookgerei Bakplaat met bakpapier Zeef Keukenrasp Bereiding Stap 1: Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospenen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat en rooster...
Handigheidjes om het winkelen makkelijker te maken Winkelwagen Heb je een account bij ons? Dan blijven vanaf nu je producten in je winkelwagen staan als je je computer afsluit. Zo kun je je bestelling dus op een later moment verder afronden, super handig! Verlanglijstje Vanaf nu kun je al je favoriete artikelen op verlanglijstjes bewaren. Verlanglijstjes maken, bewaren en bekijken? Log in of maak een account .
Naamswijziging brood Met ingang van 1 juli 2022 wordt er een wijziging doorgevoerd in het Warenwetbesluit meel en brood. De wetgeving in Nederland verandert dus. Daarom zijn wij genoodzaakt de benamingen van ons brood aan te passen , de artikelnummers zullen wel hetzelfde blijven. Dus mocht je een favoriet brood hebben, dan kun je hem het beste even opzoeken met het artikelnummer . Zo heette artikelnummer 25030 eerst bio achtgranen desembol – 800 gram en nu bruin meergranen zaad-pitten desembol bio - 800 gram . Klik hier om jouw brood te bestellen.
Nieuw uit de regio: droge worst van Landgoed Velhorst Vanaf nu is er biologische droge worst van de Bonte Bentheimer buiten varkens van landgoed Velhorst bij ons verkrijgbaar. Er zijn maar liefst 5 verschillende soorten, namelijk naturel, knoflook, venkel, kruidnagel en chorizo. Klik hier om ze te bestellen :) Deze biologische droge worst komt van de Bonte Bentheimer Buiten varkens van landgoed Velhorst. Op landgoed Velhorst hebben de varkens buiten veel ruimte, waardoor ze lekker met elkaar kunnen stoeien. Ze hebben 24/7 toegang tot mul zand, modder en een behaaglijk, beschut verblijf. Ze worden gevoed met biologische aardappelen, groenten en granen van eigen land en mogen hier op een natuurlijke manier, in eigen tempo opgroeien. De Bonte Bentheimer is een vriendelijk varken welke goed gedijt in sobere en...
Vers van het land... Vanaf deze week is er weer biologische andijvie, courgette, Chinese kool en rode batavia sla van Landgoed Velhorst bij ons verkrijgbaar. Vers van het land en ook nog eens uit de regio. Dat wordt genieten! Klik hier om het te bestellen :)
Open dag zorgboerderij 't Grievink Afgelopen zaterdag waren wij aanwezig bij de open dag van zorgboerderij 't Grievink in Aalten. Het was warm, maar wat was het leuk om iedereen te ontmoeten! Wij hebben heerlijke biologische smoothies gemaakt en mooie gesprekken kunnen voeren. Kortom, ondanks de warmte een zeer geslaagde dag!
Rauw Power Oerkefir Dit is niet zomaar oerkefir, want deze oerkefir van Rauw Power is met ZILVER bekroond tijdens de Cum Laude Awards! Rauw Power Oerkefir is de puurste vorm van kefir die er is. Dit is namelijk de Kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‘het kefirplantje’ genoemd) in plaats van kefirculturen in poedervorm. Raw Milk Company is voor zover wij weten het enige bedrijf in de EU dat kefir maakt van rauwe melk met het kefirplantje als startcultuur. In Oost-Europa (waar de kefirkorrels vandaan komen) is het gebruik van de kefirkorrels meer gebruikelijk, maar daar wordt gepasteuriseerde melk gebruikt. Omdat de Oerkefir van Rauw Power van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk, maar door...
Recept: Rucolafrittata met tomaatjessalsa Een frittata is een Italiaans gerecht van gebakken ei waar je alle kanten mee op kunt. Het lijkt op een omelet, maar dan wat dikker. De Italianen maakten hun kliekjes op in een frittata, en je kan dan eigenlijk ook alles door de frittata gooien! In dit recept combineer je de ei met rucola en een heerlijke salsa van snoeptomaatjes. Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega Bio boodschappenlijstje 250 gram snoeptomaatjes Sap en rasp van ½ citroen 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse koriander Gedroogde gemalen chilipeper 30 gram kruidenboter 150 gram rucola of raapsteeltjes 4 eieren 50 gram geraspte oude geitenkaas Keukengerei 4 lage ovenvaste schaaltjes, ingevet Mengkom Rasp Bereiding Stap 1: Snijd de tomaatjes in kwarten...
Uitjes voor de zomermaanden Weleda In juni en juli worden exclusieve bezoekersdagen bij Weleda in Zoetermeer georganiseerd, waarin jij je kunt onderdompelen in de wereld van Weleda. Ontdek de biodynamische tuin, kijk virtueel mee in de apotheek & doe mee aan de workshop. Klik hier voor het volledige programma en om jouw ticket te kopen (€12,50 p.p.), er is een beperkt aantal beschikbaar! Rauw Power Voor iedereen die wel eens een kijkje bij Rauw Power wil nemen is er goed nieuws! Elke woensdag in de maanden juni, juli, augustus tot half september wordt er van 10.15 uur tot 11.15 een korte excursie met proeverij gegeven bij de Raw Milk Company in De Lutte. De kosten zijn €5,00 p.p.. Geef je vooraf op via +31541299872 of mail naar info@rawmilkcompany.nl.
Recept: Quinoa met bietjes en raapstelen Met dit kleurrijke lunchgerecht ben je verzekerd van een feestje op je bord! Deze quinoa salade is ontzettend veelzijdig. Fris door de dressing, maar ook hartig door de verschillende groentes. Lunchgerecht, 4 personen, voorbereidingstijd 30 min., bereidingstijd 20 min., vega Bio boodschappenlijstje Sap en rasp van 1 citroen 8 eetlepels olijfolie 4 kleine geschilde en gekookte rode bietjes 200 g quinoa 2 eetlepels bieslook fijngeknipt 3 eetlepels fijngehakte peterselie 250 g raapsteeltjes 50 g verkruimelde feta of geitenkaas Keukengerei Mengkommetje Rasp (Kaas)schaaf Slacentrifuge Bereiding Stap 1: Klop het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord met 2 eetlepels...
Uitleg over de duurzame ‘topkeurmerken’ Om aan te geven of een product aan bepaalde wetten/regelgeving/eisen voldoet, krijgt het vaak een keurmerk. Omdat er heel veel verschillende keurmerken zijn, is er door Milieu Centraal een onderzoek uitgevoerd. Van alle duurzame claims op voedselproducten blijven na onderzoek van Milieu Centraal 12 keurmerken als beste over. De onafhankelijke voorlichtingsorganisatie maakt deze 12 topkeurmerken bekend om consumenten te helpen om duurzamer boodschappen te doen. Een aantal van deze keurmerk kom je ook op producten tegen die wij als Biowinkel4you.nl verkopen. Wij zullen toelichten waarom juist deze keurmerken topkeurmerken zijn, zodat je ook de reden weet waarom je duurzame producten moet (blijven) kopen. Biologisch Alle producten van Biowinkel4you.nl zijn 100%...
Recept: Veldboon-spelt pasta salade van Landgoed Velhorst Van Winny van de Velhorst hebben we dit heerlijke recept voor een biologische veldboon-spelt pasta salade gekregen. Leuk om te weten, Keuper Pasta heeft van de biologische veldbonen en spelt van Landgoed Velhorst een veldboon-spelt pasta (schelpjes) gemaakt. Deze pasta heeft een heerlijke bite, is zeer voedzaam, een mooie vervanger van vlees en komt ook nog eens uit de regio! Ingrediënten 100 gram pasta ca. 7-8 minuten koken, met koud water afspoelen Zongedroogde tomaatjes Groenselderij Zaden en kruiden naar keuze Koolzaadolie Bereidingswijze Stap 1: Kook de pasta in ca. 7-8 minuten koken en spoel de pasta af met koud water. Stap 2: Snijd de zongedroogde tomaatjes en groenselderij fijn. Stap 3: Doe de pasta en groenten in een schaal, voeg de...
Wat weet jij van de veldboon? Op Landgoed Velhorst verbouwen ze naast biologische aardappelen, groenten, koolzaad en verschillende granen ook biologische veldbonen . Maar wat weten we eigenlijk van de veldboon? Veldbonen of fababonen (peulvruchten) is een ‘oud’ en vergeten gewas wat de laatste jaren enorm in opkomst is. In 1850 werd er in Nederland zo’n 36.000 ha geteeld. In 2010 was dit nog maar 150 ha. Een enorm verschil. Maar na jaren van afwezigheid is de veldboon terug en bezig met een inhaalslag. Het is de snelst groeiende eiwitteelt van ons mooie Nederland. De reden? Veldbonen zijn erg eiwitrijk . Tot wel 27%(!) In een veranderende wereld waar vooral gekeken wordt naar vleesvervangers, alternatieven en duurzame oplossingen is het een interessant product vol mogelijkheden ....
De 10.000ste bestelling! Biowinkel4you.nl is opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking werk te bieden en hen mee te laten draaien in het gehele bedrijfsproces, want wij vinden dat iedereen een talent heeft . Wij vinden het hebben van werk of dagbesteding dan ook belangrijk, omdat het structuur geeft aan je dag, je meedoet in de samenleving én je in contact komt met andere mensen. Wat zijn wij dan ook blij, dankbaar en trots dat wij afgelopen week onze 10.000ste bestelling hebben mogen inpakken en bezorgen, want hoe meer producten er verkocht worden, hoe meer werkplekken wij kunnen creëren. Hartelijk dank voor al jullie bestellingen en tot de volgende bestelling, want we blijven je boodschappen met liefde inpakken :)
Recept: Portobellosandwich Portobello’s zijn grote champignons die ideaal zijn om te vullen. Maar ze zijn ook dé perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de burger vullen met alles wat jou lekker lijkt. Ga jij deze sandwich binnenkort uitproberen? Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 15 min. Bio boodschappenlijstje 4 portobellopaddenstoelen 2 eetlepels olie 1 (kleine) ui, heel fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 75 gram gepelde walnoten, heel fijngehakt 3 eetlepels grof gehakte peterselie 75 gram vers broodkruim Peper en zout Citroensap Kookgerei Grillpan, barbeque, tosti-ijzer of oven. Bereiding Stap 1: Haal de steeltjes uit de portobello’s en hak ze fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 3...
Waar het hart vol van is... De heren bij ons volgen de voetbalcompetitie op de voet. Wedstrijden en ander voetbalnieuws wordt dan meestal ook uitvoerig besproken. Zelfs bij het bakken van een appeltaart wordt er aan voetbal gedacht, want "Appeltaart zonder slagroom, is als voetbal zonder keeper". Een uitspraak om in te lijsten dachten wij :)
Rauw Power yoghurt Omdat de Rauw Power yoghurt van rauwe melk is gemaakt, behoudt het alle goede gezonde eigenschappen van biologische rauwe melk. Maar door het fermentatieproces van 24 uur, is het veel langer houdbaar dan 'normale' yoghurt. Bovendien is er nog een aantal opvallende voordelen te noemen: De Rauw Power yoghurt is gemaakt van volvette rauwe melk, waaraan een zogenaamde AB-yoghurt cultuur is toegevoegd: naast de normale yoghurtbacteriën bevat het ook de probiotische culturen Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis. Deze bacteriën overleven het maagzuur en komen dus ook daadwerkelijk in de darmen terecht. Deze bacteriën helpen maag en darmen in de juiste balans te brengen. De EFSA (European Food Safe Authority) erkent dat levende yoghurtbacteriën helpen bij de vertering...
Recept: Kruidige Indiase wortelsalade met kaneel en komijn Een kruidige Indiase wortelsalade met radijs en koriander voor 2 personen die je in 15 minuten klaar hebt. Je kunt deze salade als bijgerecht serveren. Ingrediënten 3 wortels (evt. diverse kleuren), schoon geschraapt ½ bosje radijsjes 30 gram koriander Dressing ingrediënten 4 eetlepels Olijfolie sap van een halve citroen 1 teen knoflook, geperst 1 flinke theelepel honing ½ theelepel komijn (gemalen) ½ theelepel kaneel Bereiding Stap 1: Maak eerst de dressing klaar door het citroensap te mengen met de knoflook, honing, komijn en kaneel, breng eventueel op smaak met peper en zout. Stap 2: Snijd de wortel en radijs in hele fijne schijfjes, je kunt hiervoor het beste een keukenmachine of mandoline gebruiken....
Koningsdag 2022 bij Biowinkel4you.nl We hebben Koningsdag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Omdat we woensdag gesloten waren, hebben we het dinsdag alvast gevierd. En bij een feestje hoort wat lekkers. Daarom hadden Remco en Harmke een overheerlijke chocoladecake gemaakt, jammie! B-B-B-BOTSING B-B-B-BOTSING is een uitspraak die regelmatig bij ons voorbij komt. Onze collega Harmke is namelijk fan van alles wat met de kermis te maken heeft, ze kijkt hier ook regelmatig filmpjes van op internet, en collega Karel houdt wel van de botsauto's. Dus zat er maar één ding op, we gingen samen naar de Koningsdagkermis hier in Winterswijk. En Karel en Lianne waren zo stoer om in de botsauto's te gaan, B-B-B-BOTSING!
Recept: Gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta Deze gegrilde puntpaprika met tomaat, basilicum en feta zijn perfect als lunch of bij de BBQ op zomerse dagen. 4 personen, 35 minuten Ingrediënten 4 zoete rode puntpaprika’s 3 rijpe tomaten, gesneden in dunne partjes 150 gram feta kaas, in blokjes (of vegan Griekse kaas in blokjes) Een bosje basilicum, alleen de blaadjes 4 takjes tijm 4 tenen knoflook, in dunne plakjes 4 eetlepels extra vergine olijfolie Zout en peper Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden. Stap 2: Leg een paprika met de punt naar je toe op een snijplank. Snijd een T in de voorste helft van de paprika; de horizontale lijn zo’n 1cm onder het groene steeltje, de verticale lijn vanaf de horizontale snee helemaal naar beneden. Laat daarbij de...
Recept: Courgette Lasagna Deze vega courgette lasagna is als hoofdgerecht geschikt voor 2-3 personen. Ingrediënten 2-3 Courgettes 1 Zoete aardappel 1 Ui (gesnipperd) Knoflook (2 tenen, gesnipperd) 1 Tomaat (gesneden) 1 Rode peper (fijn gesneden) 250 gram Kaas 1 pakje Passata Optioneel Vlees, meer kaas Bereiding Saus Stap 1: Fruit de gesnipperde knoflook en uien ongeveer 2 minuten (voeg optioneel vlees toe). Stap 2: Voeg de gesneden tomaat en tomatensaus toe. Voeg zout, peper en een fijn gesneden rode peper naar smaak toe. Stap 3: Laat het mengsel op laag vuur sudderen tot de saus dik is. Lasagne Stap 1: Snijd de zoete aardappel en courgette in de lengte in dunne reepjes. Stap 2: Doe de courgette in een bak, voeg zout toe en laat 10 minuten staan om het vocht uit de courgette te...
Recept: Courgette rolletjes Deze biologische courgette rolletjes zijn zowel als salade als bijgerecht een traktatie! Ingrediënten 2–3 Courgettes Olijfolie Verse spinazie (+/- 20 blaadjes) Vers gehakte peterselie Verse basilicum (+/- 20 blaadjes) 1 Citroen (geraspte schil en sap) 200 gram van je favoriete, zachte geitenkaas Zout en peper Bereiding Stap 1: Schaaf met een kaasschaaf of mes lange courgette linten. Besprenkel deze met olijfolie en gril ze op een laag vuurtje in een grillpan. Stap 2: Meng de geitenkaas, peterselie, zout en peper bij elkaar en voeg naar smaak de geraspte citroen schil en sap toe. Stap 3: Leg op ieder lint een schep geitenkaas mengsel en een basilicum en spinazie blaadje. Stap 4: Rol ze voorzichtig op en geniet! Bron: Nature & More
Recept: Citroenspaghetti met mascarpone, spinazie en hazelnoten Proef de Italiaanse lente met deze biologische citroenspaghetti met mascarpone, spinazie en hazelnoten. Ingrediënten 250 gram Spaghetti 500 gram Spinazie (gewassen en grof gehakt) 1 Citroen (geraspt en geperst (ongeveer 3 eetlepels sap)) 120 gram Mascarpone ¼ theelepel Nootmuskaat 100 gram Hazelnoten (fijngehakt en geroosterd) Zout en peper naar smaak Bereiding Stap 1: Mix de citroenrasp, citroensap, mascarpone, nootmuskaat, zout en peper in een schaal. Stap 2: Kook een pan met ruim water en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af en hou ongeveer 120 ml van het kookwater apart. Stap 3: Doe de spaghetti terug in de pan en zet deze op laag vuur. Roer de mascarpone erdoor. Voeg de spinazie toe en blijft...
Recept: Salade met dadels, venkel, bloedsinaasappel en avocado Met deze salade met dadels, venkel, bloedsinaasappel en avocado tover je een kleurrijk feestje op het bord! 4 personen, 15 minuten Ingrediënten 1 avocado 75 g waterkers 3 bloedsinaasappels 8 dadels 1 venkelknol sap en rasp van 1 citroen 2 el olijfolie peper en zout Bereiding Stap 1: Snijd van 2 sinaasappels de onderkant af zodat ze kunnen blijven staan. Snijd nu met een scherp mes de schil eraf. Zodanig dat je geen witte vliesjes meer hebt. Snijd nu met een scherp kartelmesje de partjes tussen de vliesjes uit. Stap 2: Ontpit de dadels en snijd in reepjes. Stap 3: Schil de avocado en snijd in plakjes. Stap 4: Snijd de venkel in lange dunne repen. Stap 5: Was de waterkers. Stap 6: Hussel alles door elkaar. Stap 7: Rasp...
Genetische diversiteit, belangrijk voor voedselzekerheid Landbouwsystemen waarin verschillende gewassen en rassen worden geteeld geven een meer stabiele opbrengst en hebben minder last hebben van ziektes en plagen dan monoculturen. Wereldwijd wordt er echter steeds meer van hetzelfde geteeld. Wanneer lokale soorten en variëteiten verloren gaan, leidt dit meestal tot onomkeerbaar verlies van de genetische diversiteit die ze bevatten. Dit proces staat bekend als ‘genetische erosie’. Het steeds kleiner worden van de genetische pool maakt landbouwgewassen kwetsbaar voor ziektes en klimaatverandering. Als bijvoorbeeld van een gewas maar één soort (= één ras) gebruikt wordt met dezelfde genetische basis, zijn alle planten even gevoelig als er een ziekte uitbreekt. Een actueel...
Hoe weet ik zeker dat biologisch ook echt biologisch is? In elk land is er een officiële controle-organisatie die checkt of de producenten aan de EU-eisen voldoen. In Nederland is Skal Biocontrole de organisatie die ondernemers registreert, certificeert en controleert, en die toezicht houdt. De Skal-inspecteurs bezoeken alle biologische bedrijven minimaal eens per jaar om te ontroleren of zij zich aan de regels houden. Daarnaast kunnen zij onaangekondigd inspecteren. Een eindproduct is pas officieel biologisch als alle schakels in de keten gecertificeerd zijn. Dat zijn dus naast de boer en producent ook de verwerker, verpakker, importeur, handelaar, exporteur en het opslagbedrijf. Zo is de traceerbaarheid van alle biologische ingrediënten gegarandeerd. De regels voor biologische producten zijn aanvullend...
Recept: Flammkuchen met geitenkaas Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht. Borrelhapje 4-6 personen, bereidingstijd 15 min., vega. Bio boodschappenlijstje Flammkuchen deeg 100 g verse geitenkaas 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen 75 g gepelde walnoten 3 eetlepels honing Versgemalen peper Kookgerei Bakplaat bekleed met bakpapier Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 250 °C. Ontdooi het Flammkuchen deeg. Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne plak en leg het op de bakplaat (bekleed met bakpapier). Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de...
7 t/m 13 maart 2022: Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. In 2018 was de eerste editie en in vijf jaar tijd is er veel veranderd. Vlees is namelijk niet het enige wat een enorme CO2-uitstoot en waterafdruk achterlaat. Zuivel is ook erg belastend voor het milieu. In 2022 is daarom de extra laag ‘& Zuivel’ toegevoegd aan de campagne, waarmee het de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wordt. Het initiatief vindt jaarlijks plaats in maart. Het promoot een flexitarisch eetpatroon, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees en zuivel te...
Recept: Gado gado Haal de Indonesische keuken naar jouw eettafel met deze lekkere gado gado! Je maakt gegarandeerd indruk met dit heerlijke kruidige gerecht. Extra leuk: je veganistische vrienden kunnen ook meegenieten! Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vegan Ingrediënten 1 blok tofu van 250 gram Broccoliroosjes van 1 broccoli 250 gram worteltjes in plakjes ½ Chinese kool in brede repen 8 eetlepels pindakaas 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel gemberpoeder 1-2 eetlepels citroensap 1-2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel nasikruiden Optioneel: korianderblaadjes Keukengerei Keukenpapier (Snij)plank Zwaar object, zoals een pan Bereiding Stap 1: Snijd het blok tofu in plakjes van ½ cm...
Recept: Bobotie met sperziebonen, granny smith en rijst Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met sperziebonen, granny smith appel en rijst. Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 250 gram zilvervliesrijst 500 gram gehakt 200 gram crème fraîche 500 gram sperziebonen 2 appels Granny Smith 1 gele ui Knoflook 100 gram rozijnen 1 el Garam masala kruiden 1 tl Kerrie kruiden Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en laat de rozijnen wellen in een beetje lauw water. Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Snijd de granny smith in blokjes en snipper de ui en 3 teentjes knoflook. Stap 3: Rul het gehakt en bak de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook...
Verse uitloopeieren tijdens een vogelgriep? Kippenwelzijn staat voorop Bij onze biologische en biodynamische eierleveranciers komt de kip op de eerste plaats. Want de kwaliteit van een ei, hangt samen met de leefwijze van de hen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je hennen (en hanen) kunt houden. De pluimveehouders kiezen ervoor om de kippen te houden in hun oorspronkelijke habitat. Tenminste zo veel als mogelijk, ook in tijde van vogelgriep. Op de biologische boerderijen groeien niet alleen hennen, maar ook hanen op. In het bijzijn van de hanen worden natuurlijke koppels gevormd en voelen de hennen zich meer op hun gemak. Hierbij is één haan en zo’n vijftig hennen de standaard bij Demeter én GeluksVogel. In de stal hebben de kippen voldoende ruimte om rond te scharrelen en voer...
Welke doelstellingen streeft biologisch na? De wetgeving waaraan een biologisch product moet voldoen, bestaat uit zo’n honderd bladzijden met specifieke regels en wetten. In het algemeen worden in de biologische productie de volgende doelstellingen nagestreefd: Bijdragen aan de bescherming van het milieu en het klimaat In stand houden van de vruchtbaarheid van de bodem op lange termijn Bijdragen aan een hoog niveau van biodiversiteit In aanzienlijke mate bijdragen aan een niet-toxisch milieu Bijdragen aan hoge normen voor dierenwelzijn, en in het bijzonder aan het voldoen aan de soortspecifieke gedragsbehoeften van dieren Bevorderen van korte distributiekanalen en lokale productie in de diverse gebieden in Europa Bevorderen van de instandhouding van zeldzame en inheemse...
Wij zijn lid van webwinkelkeur! Als u uw boodschappen doet is het u misschien al wel eens opgevallen, een roze vakje met een wit vinkje erin en een keurmerk onder aan de pagina van de website. Biowinkel4you.nl is lid van WebwinkelKeur, omdat wij u als klant een aantal zekerheden willen geven. Het is toch fijn om te weten dat de bestelling die je plaatst wordt geleverd en dat de webwinkel die je bezoekt veilig is? WebwinkelKeur heeft daarom een aantal badges ontwikkeld. Als een webwinkel een bepaalde badge heeft, toont dit aan dat de webwinkelier op dat punt is gecontroleerd en aan de eisen van WebwinkelKeur voldoet. Biowinkel4you.nl badges: De review badge: Van reviews kun je als consument leren hoe het er aan toe gaat bij een webwinkel. En wij kunnen bij Biowinkel4you.nl natuurlijk ook van u...
Wrap-time Wat waren ze heerlijk, de wraps die gemaakt zijn. Echt genieten en zeker voor herhaling vatbaar! Ook nieuwsgierig? Klik hier voor het recept .
De basisprincipes van de biologische sector In de biologische sector kennen we vier basisprincipes: ZORG Het beschermen en koesteren van het land en de dieren. De planeet leefbaar en gezond houden. De bodem verzorgen zodat ook toekomstige generaties heerlijke producten kunnen verbouwen. ECOLOGIE Het bevorderen van biodiversiteit, ook in de keuze van rassen en gewassen. En door samenwerking met de natuur, kringlopen, water, bodem, planten. GEZONDHEID Dit gaat verder dan de gezondheid van de mens: het gaat ook over gezonde bodems, planten en dieren. Kiezen voor biologisch, is kiezen voor een gezond systeem. EERLIJKHEID Ofwel billijkheid, staat voor wederzijds respect, eerlijke prijzen voor boeren, gerechtigheid in de keten waarbij elke schakel waardering krijgt. Bron: Presentatie Bio,...
'Ahimsa, de rustende koe' komt bij de Vijfsprong Op 23 maart komt Ahimsa, de rustende koe langs bij Urtica de Vijfsprong en zal er twee maanden verblijven. Ahimsa zal het stralende middelpunt zijn van diverse evenementen. In deze blog lees je meer over Ahimsa. Bijna honderd jaar geleden – toen we het grondwater nog ongezuiverd konden drinken en het Europese boerenlandschap bol stond van de bloemen, kruiden, insecten en vogels – voorspelde een groepje landbouwvisionairs dat de intensivering en eenzijdigheid van de landbouw tot grote ecologische problemen zou leiden. Geïnspireerd door de samenhangen en biodiversiteit in de natuur ontwikkelden zij de biodynamische landbouw, een diervriendelijke en natuurinclusieve kringlooplandbouw avant la lettre. Toekomstige leefkwaliteit Na de Tweede...
Recept: Salade van gegrilde courgette-linten Deze salade is zowel geschikt als lunch of als avondeten, voeg een lekker stuk brood toe. Wist je dat de subtiele smaak van courgette nog beter tot zijn recht komt door de courgette-linten even te grillen. Smullen maar! 2 personen, 30 minuten Ingrediënten 100 gram snoeptomaatjes 2 kleine courgettes of 1 grote 5 eetlepels olijfolie 30 gram hazelnoten 1 mozzarella 40 gram rucola Ingrediënten dressing 1 teen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Grill de tomaatjes met wat olijfolie en zeezout in de oven in 15- 20 minuten. Stap 2: Snijd de courgette in dunne linten, met bijvoorbeeld een kaasschaaf of keukenmachine. Stap 3: Wrijf de courgettelinten in met olijfolie en...
De Amerikaanse organisatie ‘Environmental Working Group’ publiceert elk jaar een actuele lijst van groenten en fruit waarop de hoogste concentraties aan pesticiden zitten. Deze lijst heet de ‘Dirty Dozen’. In de EU gelden iets andere regels dan in Amerika, dus deze lijst kun je niet een-op-een toepassen op Nederland. De NVWA heeft in 2017 wel onderzoek gedaan naar Hormoon Verstorende Pesticiden (HVP) in groente en fruit op de Nederlandse markt. Veel geconsumeerde producten met de meeste HVP’s zijn nectarines, perziken, druiven, courgettes, pruimen en wortels. Maar ook kersen, pepers en komkommers vallen onder de ‘probleemproducten’. De meeste producten met Hormoon Verstorende Pesticiden komen uit Spanje. Vooral de nectarines, tafeldruiven en perziken. Het rapport adviseert dat vooral...
Ondertussen bij Biowinkel4you.nl… Er is ons gevraagd of we 90(!) ontbijtpakketten willen maken. Tuurlijk, geen probleem! Naast de heerlijke biologische en Demeter producten die in het pakket gingen (zoals een broodmandje, sinaasappelsap en appels) mochten we er ook kaartjes bij doen. En deze maken we natuurlijk ook zelf, super leuk en gezellig om met het hele team te doen!
Recept: Kip-groenten wrap met honing mosterd Rollen, vouwen, stappelen alles kan met tortilla wraps. En eenmaal op tafel is het feest! Ingrediënten 1 pak Amaizin tortilla wraps 500 g kipfilet 200 g broccoli, in kleine roosjes 200 g champignons, in plakjes gesneden 1 ui, fijn gesnipperd 150 g geraspte kaas 2 el mosterd 1 el honing 200 ml crème fraîche dragon (1 el gedroogd of 10 gram vers) ijsbergsla, gesneden zout en peper naar smaak Bereiding Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°. Stap 2: Bak de kipfilet, haal van het vuur en snijd in reepjes. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet af en zet ze apart. Bak de gesneden champignons met de ui. Doe de crème fraiche in een schaal. Stap 3: Voeg de kip, broccoli, champignons, ui, 100 g geraspte kaas, mosterd,...
Recept: Puree van aardpeer De volle, lichtzoete smaak van aardpeer geeft een bijzondere twist aan dit bijgerecht. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. 4 personen, 40 minuten Ingrediënten 1 teen knoflook 750 g aardperen 400 g aardappelen 10 g peterselie 25 g boter 75 ml halfvolle melk Bereiding Schil de aardperen en aardappelen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 minuten gaar. Giet af en laat nog 5 minuten met de deksel op de pan uitdampen. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bron: Nature & More
Recept: Vruchten-notenrepen Deze vruchten-notenrepen is de ideale snack voor tussendoor. Lekker makkelijk om zo te pakken wanneer je trek hebt halverwege de middag. Een eigengemaakte snack smaakt op zo’n moment natuurlijk het allerbest. Tussendoortje, 4-6 stuks, bereidingstijd 15 min., vegan. Bio boodschappenlijstje 150 g mix van je favoriete noten 150 g zachte dadels 1 theelepel geraspte citroenschil Snufje zout Kookgerei Blender of keukenmachine Snijplank Houten keukenspaan Stap 1 : Maal de noten niet al te fijn in de blender of keukenmachine. Stap 2 : Druk de dadels met de hand fijn in een bakje. Dat gaat makkelijker met de hand dan met de machine! Stap 3 : Meng vervolgens met de hand de gemalen noten, de geraspte citroenschil en het zout erdoor heen. Stap 4 : Maak er op een snijplank...
Tips van Weleda: 5 groene voornemens voor 2022 Heb jij al goede voornemens voor 2022? Wat dacht je van groene voornemens! Zo ben je goed bezig voor jezelf én voor de wereld. Al met kleine veranderingen in je dagelijkse routine kun jij het verschil maken. Help jij 2022 groener worden? 1. Poets je tanden op een duurzame manier Maak tandenpoetsen duurzaam! Met een paar veranderingen poets jij super duurzaam. Allereerst: doe de kraan uit tijdens het tandenpoetsen, zo loopt het water niet onnodig weg. Ook kan je je plastic tandenborstel inwisselen voor een bamboe variant. Bamboe tandenborstels zijn biologisch afbreekbaar en kunnen zelfs bij het groenafval. En als laatste; kies voor 100% natuurlijke tandpasta , zonder plasticdeeltjes. 2. Douche dit jaar wat korter We douchen langer dan nodig is. In...
De overstapweken zijn begonnen! Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Stap over op biologisch tijdens de #overstapweken! De makkelijkste en lekkerste manier om dagelijks een verschil te maken. Bestel hier jouw biologische boodschappen .
Nieuw: duurzame verpakking voor het brood De nieuwe broodzak van biologische bakkerij Ad van der Westen bestaat voor minimaal 80% uit biobased materiaal. Dit betekent dat hij gemaakt is van plantaardig afval en niet-fossiele hernieuwbare grondstoffen. De zak heeft een verlaagde CO2 uitstoot en een lagere milieu impact. Bestel hier jouw brood .
Prijzen de Vijfsprong verlaagd Per 3 januari hebben wij de prijzen van de biologisch-dynamische (=Demeter) producten van boerderij de Vijfsprong uit Vorden verlaagd. Ja, u leest het goed, de prijzen zijn verlaagd! Waarom de prijzen verlagen als alles duurder wordt (ook de productie van de producten van boerderij de Vijfsprong)? Dit doen wij om te laten zien wat voor prachtige, (h)eerlijke, duurzame producten er in de regio Achterhoek gemaakt worden. Wij hebben er als Biowinkel4you.nl bewust voor gekozen om de zuivel van boerderij de Vijfsprong te verkopen, omdat hun missie, visie en werkwijze naadloos aansluit bij die van ons ( lees hier het verhaal van de Vijfsprong ). Door de prijzen te verlagen hopen wij dat de zuivel van boerderij de Vijfsprong voor meer mensen betaalbaarder wordt, en op deze...
Recept: Warme appeltjes met muesli Niks is zo lekker wakker worden als met de geur van warme appeltjes en kaneel in de ochtend. Dit verwen-ontbijt zet je in een handomdraai op tafel en is daarom geschikt voor elke dag! Ben jij een echte zoetekauw? Vervang dan eens de Griekse yoghurt door vanillevla. Ontbijtgerecht, 4 personen, bereidingstijd 10 min., vega. Bio boodschappenlijstje 4 appels 2 eetlepels rozijnen Snufje kaneel 2 eetlepels vruchtensap naar keuze 8 eetlepels muesli 4 eetlepels Griekse yoghurt Stap 1: Schil eventueel de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm deze in een pan op vrij laag vuur met de rozijnen, kaneel en vruchtensap tot de partjes zacht, maar nog stevig zijn. Stap 2: Verdeel de appeltjes warm over 4 kommen en strooi de muesli erover. Schep een...
Bron: Krant van de Aarde, december 2021
De minimale footprint van ons bedrijf Footprint; de ecologische voetafdruk die we achterlaten door onze manier van werken Bij Biowinkel4you.nl streven we natuurlijk naar een zo klein mogelijke footprint. Dit realiseren we door alleen 100% biologische en Demeter producten aan te bieden en door uitsluitend samen te werken met leveranciers die onze visie en missie delen. Natuurlijk hebben we te maken met het vervoer van producten; we kopen verse producten in, halen deze op en we leveren boodschappen op bestelling aan huis. Al deze ritten worden per keer zorgvuldig gepland en zoveel mogelijk gecombineerd met adressen die op de route liggen. Op deze manier rijden we zo min mogelijk kilometers en beperken we de uitstoot zoveel mogelijk. Omdat alle producten op bestelling van de klant ingekocht worden, is er nauwelijks...
Nieuw: verse pasta van De Pastafabriek Vanaf nu zijn de verse biologische pasta’s van De Pastafabriek bij Biowinkel4you.nl verkrijgbaar. De Pastafabriek, Al Dente, is een familiebedrijf uit Amsterdam, dat zijn hart en ziel legt in het vervaardigen van verse en ambachtelijke gevulde en ongevulde pasta’s. De naam 'fabriek' schiet eigenlijk zijn doel voorbij, het is een keuken waar de pasta dagelijks met ongelofelijk veel liefde en toewijding wordt gedraaid. De Pastafabriek biedt specialiteiten uit de authentieke Italiaanse keuken, bereid volgens originele familierecepten, met biologische ingrediënten. Smaakvolle en goede producten vormen de basis voor alle recepten. Bestel hier jouw favoriete pasta van De Pastafabriek .
100% composteerbare verpakking van Chocolatemakers Wist je dat de verpakking om de biologische chocoladerepen van Chocolatemakers 100% composteerbaar is? Het kan zo op de composthoop. No waste, daar houden we van. En in dit geval je tuin ook. De buitenwikkel is gemaakt van vetpapier bedrukt met bio-inkt. De binnenwikkel is voorzien van een laagje cellulosefolie. Dit lijkt op plastic, maar is gemaakt van cellulose, een plantaardig materiaal. Het cellulosefolie wordt met composteerbare lijm op het papier gelamineerd en kan dus zo op de composthoop. Het heeft een hoge barrièrefunctie waardoor de chocolade lekker lang houdbaar is. Bij Chocolatemakers streven ze een Zero Waste beleid na. De bedrijfsvoering is gebaseerd op zo min mogelijke uitstoot en afval. Ze recyclen en hergebruiken materialen door de hele keten en...
Nieuwe smaken biologische tortillachips van Amaizin Goed nieuws! Wij hebben ons assortiment biologische tortillachips van Amaizin uitgebreid. Deze biologische, glutenvrije driehoekige chips zijn, behalve krokant en licht gezout, gemaakt van biologische Europees mais. Naast de tortillachips natural en de chips dip sweet salsa en de chips dip hot salsa zijn vanaf nu de volgende drie smaken tortillachips ook bij Biowinkel4you.nl verkrijgbaar: Tortillachips nacho cheese Een knapperige, typisch Mexicaanse chips met zeezout en vegan kaas, gemaakt van Europese maïs. De chips is glutenvrij en gebakken in zonnebloemolie. Heerlijk als basis voor nachos, met een pittige salsa of gewoon zo uit de zak. Tortillachips paprika Van deze typisch Mexicaanse chips ga je bijna zelf de salsa dansen! Een knapperige...
Zeilschip de Tres Hombres Het zeilschip de Tres Hombres is weer vertrokken richting de Caraïben voor biologische en Fairtrade gecertificeerde Trinitario cacao. Sinds 2012 brengt zeilschip de Tres Hombres elk jaar een flinke lading biologische Fairtrade cacao naar de chocoladefabriek van Chocolatemakers in Amsterdam. Deze lange reis over de Noord Atlantische Oceaan wordt in 13.822 zeemijlen (25598 KM) afgelegd. De aankomstdatum is iedere keer weer een verrassing, omdat dit letterlijk afhankelijk is van weer én wind. Zo kunnen de bonen volledig op windenergie, zonder CO2 uitstoot, getransporteerd worden! Het idee achter de Tres Hombres sluit naadloos aan bij de duurzame filosofie van Chocolatemakers. Oprichter en eigenaar Rodney: “Bij alles wat we doen en maken is duurzaamheid ons vertrekpunt....
Even voorstellen: Remco Vanaf 1 juni 2021 werkt Remco bij ons, dus nu alweer 5 maanden. Ondertussen heeft hij al een heel takenpakket bij Biowinkel4you.nl. Deze sportieve man wilde voor het interview liever niet op de foto, hij zet liever de producten op de foto, dus hebben we een actie foto gemaakt. Remco, wat zijn je taken bij Biowinkel4you.nl? Ik doe veel verschillende dingen. Op maandag tel ik de DKW (droge kruidenierswaren) voorraad en voer dit in op de IPad. Verder maak ik de foto’s voor de website. Afgelopen tijd was ik druk met de cadeaupakketten, zoals je op de foto kan zien. We hebben een soort fotostudio gebouwd met behulp van een fotograaf. Zo kunnen we de producten voor de webshop mooi op de foto zetten. Af en toe veranderd een etiket van een product, dan maak ik er weer een nieuwe foto van,...
Nieuwe look voor Amaizin De 100% biologische producten van Amaizin krijgen vanaf nu geleidelijk een compleet nieuwe verpakking. De nieuwe, kleurrijke verpakkingen maken een duidelijk onderscheid tussen de verschillende wereldkeukens van Amaizin. Met groen waan je je in Mexico en met blauw in Azië. Door 100% biologisch eten van over de hele wereld op tafel te zetten en te genieten van de beste exotische maaltijden die op reis zijn ontdekt, wil Amaizin de wereld op een leuke manier duurzamer maken. Daarbij gebruikt Amaizin alleen de beste biologische ingrediënten van boeren waarmee al meer dan 30 jaar een samenwerking is. Samen werken zij aan één doel: “Eat the world a better place”. En dat is terug te vinden in het icoontje op de verpakking. Bestel hier jouw Amaizin product ....
Nieuw: Weerribben Zuivel Skyr Vanille Biologische Skyr Vanille van Weerribben Zuivel is een heerlijke stevige en zijdezachte yoghurt met slecht 5% toegevoegde suikers. Het bevat ruim 9 gram eiwit per 100 gram. Dit maakt het product eiwitrijker dan normale yoghurt en kwark. Naast dat het product van nature rijk is aan eiwit, bevat het ook weinig vet. Dit heerlijke product is dan ook ideaal voor mensen met een actieve levensstijl en voor sporters. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Bio Skyr van Weerribben Zuivel wordt gemaakt naar een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept. De biologische melk wordt hierbij gefermenteerd met yoghurt culturen en ingedikt als een kwark, waardoor het product een mooie stevige structuur krijgt. Voor 1 kg Skyr is ruim 2 kg melk nodig. De intense vanillesmaak van de...
Vanaf nu verkrijgbaar: Cadeaupakketten Iets te vieren? Iemand bedanken of juist een hart onder de riem steken? Dat kan vanaf nu gemakkelijk met ons ruime aanbod aan biologische cadeaupakketten. Wij hebben de ‘standaard’ pakketten, zoals te zien in de webshop , maar u kunt natuurlijk ook uw eigen pakket samenstellen. Dat kan op basis van een budget, thema of gewoon door samen met ons te kijken wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Samen met u maken wij een pakket op maat! Bestel hier jouw cadeaupakket .
Nieuw uit de regio: Kefir van De Vijfsprong Kefir is een fris sprankelende drank en wordt bereid van de volle biodynamische melk van de boerderij en met Kefir ferment. Kefir ferment is een zorgvuldig samengesteld cultuur dat is gemaakt van verschillende soorten levende bacteriën. De probiotische bacteriën hebben een gunstige werking op de darmflora. Een kenmerk van probiotische bacteriën is dat deze levend in ons darmkanaal komen en daar onze darmflora verrijken en de weerstand ondersteunen. Belangrijk is wel om de probiotische bacteriën in onze darm ook te 'voeden', omdat ze leven op vezels. Voldoende vezels in onze voeding is ook voor probiotische bacteriën dus belangrijk. De Demeter Acidophilusmelk van De Vijfsprong bevat ook probiotische bacteriën, maar dat zijn andere stammen,...
Nieuws van de bakker Zoals al eerder aangegeven gaan bio-bakkerij Van der Westen en bio-bakkerij Verbeek hun krachten bundelen en verder onder de naam Van der Westen Organic Family Bakery. Assortiment Door het samengaan van de bakkerijen wordt het beste van 2 werelden in één assortiment samengevoegd. De volgende stap in het samenvoegen van het klein brood, de koeken en de producten die thuis afgebakken moeten worden, is gemaakt. Dat kan wel betekenen dat sommige producten er vanaf volgende week (week 45) net even anders uitzien en net even anders smaken, omdat het assortiment veranderd is. Prijzen Tegelijkertijd staat de wereld een beetje op zijn kop…. Door klimaat problemen, droogte in sommige gebieden of juist te veel vocht in andere,...